Вишневий джем чудово поєднується з тоненькими млинцями, пухкими панкейками, рум’яними сирниками, а також із хрусткими грінками, де його текстура просто тане на підсмаженому хлібі. Або ж можна насолоджуватися ним просто з ложки, запиваючи терпким ароматним чаєм. Немає нічого смачнішого!
Рецепт вишневого джему дуже простий, а готувати будемо з доступних кожному продуктів.
Вишня – це не лише смачна, але й дуже корисна ягода. Від антиоксидантів і протизапальних властивостей до поліпшення сну і підтримки серцево-судинної системи. Тож варто заготувати цю чудо-ягоду на зиму.
Отже, як приготувати вишневий джем і який секретний інгредієнт додати – читайте в матеріалі.
Вишневий джем: як приготувати
Приготовлений за цим рецептом джем виходить густий, ароматний, з приємною кислинкою і зовсім не нудкий.
Інгредієнти:
- вишні (почищені, підготовлені, без кісточки) – 1 кг
- цукор – 600 г
- агар-агар (порошок) – 10-12 г
- кориця чи ванільний цукор (не обов’язково, за бажанням) – 0,5 ч. л.
Приготування:
- Вишню перекладаємо в каструлю чи миску придатну для варіння.
- Засипаємо ягоди цукром та відразу робимо пюре занурювальним блендером. Якщо у вас його немає, можна подрібнити ягоди в кухонному комбайні чи пропустити через м’ясорубку.
- Переливаємо близько 150 мл отриманого ягідного продукту в невеликий сотейник. Всипаємо агар-агар та перемішуємо.
- Велику каструлю ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні, періодично перемішуючи та знімаючи пінку, близько 7 хвилин.
- Маленьку каструльку з агар-агаром ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо близько 3 хвилин. Маса повинна стати густою (якщо цього не сталося, придбаний вами агар-агар низької якості). Вливаємо близько 150 мл води й, помішуючи, готуємо до однорідної маси.
- Переливаємо отриману масу до вишневого джему у велику каструлю, гарно перемішуємо. Готуємо, після закипання, 5 хвилин.
- Якщо є бажання, наприкінці приготування додаємо кориці чи ванільний цукор.
- Вишневий джем перекладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.