Глазур для пряників зробить звичайне печиво святковим і по-особливому атмосферним. Щоб її створити, потрібно зовсім мало інгредієнтів, але в результаті можуть вийти справжні витвори мистецтва.
Як зробити ідеальну глазур для пряників – розібралися Факти ICTV.
Що потрібно для глазурі на пряники
Для приготування знадобиться:
Зараз дивляться
- білок – 1 шт.
- пудра цукрова – 200 г
- кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.
- сік лимона (розчинена лимонна кислота) – 0,5 ч. л.
- харчовий барвник – за потреби.
Як зробити глазур для пряників
- Ретельно помийте яйце, оскільки використовуватимете його у сирому вигляді, та занурте в содовий розчин на 10 хвилин.
- Просійте цукрову пудру. Бажано брати її дрібного помелу (якщо він завеликий, скористайтеся кавомолкою). Для просіювання використайте сито.
- В одній глибокій посудині змішайте яєчний білок, цукрову пудру та кукурудзяний крохмаль.
- Вимішайте масу до однорідності. Крохмаль має рівномірно розподілитися, бо саме він робить глазур пластичною.
- Тепер у готову суміш налийте лимонний сік або розчинену лимонну кислоту. Завдяки їм глазур застигатиме на виробі.
- Для повного з’єднання всіх компонентів готову масу перебийте міксером. Важливо, щоб швидкість була низькою, а час збивання не перевищував три хвилини, інакше з’являться зайві бульбашки. Добре збита глазур має бути густою та білого кольору.
- Готову масу накрийте мокрим рушником на 15-20 хв. Так вийде зайве повітря з глазурі, тоді вона рівномірно лягатиме на виріб.
- Коли глазур буде готовою, додайте харчовий барвник.