Ідеальна глазур для пряників: покроковий рецепт

глазурь, пряники, різдвяне печиво
Джерело: Pixabay

Глазур для пряників зробить звичайне печиво святковим і по-особливому атмосферним. Щоб її створити, потрібно зовсім мало інгредієнтів, але в результаті можуть вийти справжні витвори мистецтва.

Як зробити ідеальну глазур для пряників – розібралися Факти ICTV.

Що потрібно для глазурі на пряники

Для приготування знадобиться:

Зараз дивляться
  • білок – 1 шт.
  • пудра цукрова – 200 г
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.
  • сік лимона (розчинена лимонна кислота) – 0,5 ч. л.
  • харчовий барвник – за потреби.

Як зробити глазур для пряників

  1. Ретельно помийте яйце, оскільки використовуватимете його у сирому вигляді, та занурте в содовий розчин на 10 хвилин.
  2. Просійте цукрову пудру. Бажано брати її дрібного помелу (якщо він завеликий, скористайтеся кавомолкою). Для просіювання використайте сито.
  3. В одній глибокій посудині змішайте яєчний білок, цукрову пудру та кукурудзяний крохмаль.
  4. Вимішайте масу до однорідності. Крохмаль має рівномірно розподілитися, бо саме він робить глазур пластичною.
  5. Тепер у готову суміш налийте лимонний сік або розчинену лимонну кислоту. Завдяки їм глазур застигатиме на виробі.
  6. Для повного з’єднання всіх компонентів готову масу перебийте міксером. Важливо, щоб швидкість була низькою, а час збивання не перевищував три хвилини, інакше з’являться зайві бульбашки. Добре збита глазур має бути густою та білого кольору.
  7. Готову масу накрийте мокрим рушником на 15-20 хв. Так вийде зайве повітря з глазурі, тоді вона рівномірно лягатиме на виріб.
  8. Коли глазур буде готовою, додайте харчовий барвник.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка