Паста Орзо – це різновид пасти (макаронних виробів), що має форму, схожу на рисове зерно.
Назва Орзо з італійської та означає ячмінь, через свою схожість за розміром і формою з цією злаковою культурою.
Базовий рецепт приготування пасти Орзо дуже простий. Вариться вона приблизно 8-10 хвилин у киплячій підсоленій воді до стану альденте, після чого її можна використовувати в різних стравах.
Італійці та поціновувачі макаронних виробів використовують її в супах, салатах, гарнірах і навіть як основу для плову та ризотто. А ще вона чудово поєднується з м’ясом і рибою.
Паста добре вбирає смак соусів і приправ, що робить її ідеальним вибором для різноманітних кулінарних експериментів.
Отже, як приготувати в домашніх умовах – усі секрети та покроковий рецепт – читайте в матеріалі.
Паста Орзо: рецепт
Це базовий рецепт приготування Орзо. Нижче ви знайдете також інші способи приготування.
Інгредієнти:
- орзо – 450 г
- оливкова олія – 4 ст. л. чи топлене вершкове масло – 3 ст. л.
- вода, курячий чи овочевий бульйон – 3 склянки
- сіль – до смаку
Паста орзо рецепт приготування покроково:
- У невеликій, але глибокій сковороді розігріваємо олію чи масло.
- Висипаємо у сковороду орзо і смажимо, помішуючи дерев’яною ложкою, близько 3 хвилин. Макарони повинні злегка підрум’янитися і набути приємного горіхового смаку.
- Вливаємо до макаронів 1 склянку рідини на ваш вибір, перемішуємо. Даємо макаронам її поглинути.
- Вливаємо 2 склянки рідини та солимо. Доводимо до кипіння і готуємо, накривши сковороду кришкою, від 12 до 15 хвилин. Паста повинна увібрати усю рідину і стати м’якою. Якщо увібравши весь бульйон наприкінці приготування орзо твердувата, вливаємо ще трошки рідини та доготовлюємо.
- Подаємо орзо як основну страву чи гарнір, наприклад, до курки або яловичини. Рецепт пасти орзо нескладний. І це чудовий спосіб урізноманітнити раціон.
Паста орзо: як приготувати в домашніх умовах та з чим поєднати:
- Додавайте орзо в курячий бульйон з овочами для ситного і поживного супу.
- Орзо добре підходить для овочевих супів, додаючи текстуру та насиченість.
- Змішайте орзо з помідорами, огірками, червоною цибулею, маслинами, фетою та оливковою олією.
- Додавайте орзо до салатів з креветками, крабами або кальмарами, додаючи сік лимона і петрушку.
- Смажені або запечені овочі, такі як цукіні, баклажани, болгарський перець та помідори, чудово поєднуються з орзо.
- Подавайте орзо з птицею, яловичиною або бараниною. Додайте до страви соуси на основі томатів або вершків.
- Орзо добре поєднується з запеченою або смаженою рибою, додайте сік лайма і зелень для свіжості.
- Додавайте орзо до страв з тертим пармезаном, фетою або козячим сиром.
- Смажені гриби з часником і вершковим соусом створюють чудове поєднання з орзо.
- Додавайте орзо до класичного соусу песто з базиліком і пармезаном.
Експериментуйте з різними інгредієнтами, додаючи орзо до ваших улюблених страв, і відкрийте для себе нові смаки.