Італійська паста Орзо: швидкий рецепт та ідеї приготування

паста Орзо швидкий рецепт
Джерело: Depositphotos

Паста Орзо – це різновид пасти (макаронних виробів), що має форму, схожу на рисове зерно.

Назва Орзо з італійської та означає ячмінь, через свою схожість за розміром і формою з цією злаковою культурою.

Базовий рецепт приготування пасти Орзо дуже простий. Вариться вона приблизно 8-10 хвилин у киплячій підсоленій воді до стану альденте, після чого її можна використовувати в різних стравах.

Зараз дивляться

Італійці та поціновувачі макаронних виробів використовують її в супах, салатах, гарнірах і навіть як основу для плову та ризотто. А ще вона чудово поєднується з м’ясом і рибою.

Паста добре вбирає смак соусів і приправ, що робить її ідеальним вибором для різноманітних кулінарних експериментів.

Отже, як приготувати в домашніх умовах – усі секрети та покроковий рецепт – читайте в матеріалі.

Паста Орзо: рецепт

Це базовий рецепт приготування Орзо. Нижче ви знайдете також інші способи приготування.

Інгредієнти:

  • орзо – 450 г
  • оливкова олія – 4 ст. л. чи топлене вершкове масло – 3 ст. л.
  • вода, курячий чи овочевий бульйон – 3 склянки
  • сіль – до смаку

Паста орзо рецепт приготування покроково:

  1. У невеликій, але глибокій сковороді розігріваємо олію чи масло.
  2. Висипаємо у сковороду орзо і смажимо, помішуючи дерев’яною ложкою, близько 3 хвилин. Макарони повинні злегка підрум’янитися і набути приємного горіхового смаку.
  3. Вливаємо до макаронів 1 склянку рідини на ваш вибір, перемішуємо. Даємо макаронам її поглинути.
  4. Вливаємо 2 склянки рідини та солимо. Доводимо до кипіння і готуємо, накривши сковороду кришкою, від 12 до 15 хвилин. Паста повинна увібрати усю рідину і стати м’якою. Якщо увібравши весь бульйон наприкінці приготування орзо твердувата, вливаємо ще трошки рідини та доготовлюємо.
  5. Подаємо орзо як основну страву чи гарнір, наприклад, до курки або яловичини. Рецепт пасти орзо нескладний. І це чудовий спосіб урізноманітнити раціон.

Паста орзо: як приготувати в домашніх умовах та з чим поєднати:

  • Додавайте орзо в курячий бульйон з овочами для ситного і поживного супу.
  • Орзо добре підходить для овочевих супів, додаючи текстуру та насиченість.
  • Змішайте орзо з помідорами, огірками, червоною цибулею, маслинами, фетою та оливковою олією.
  • Додавайте орзо до салатів з креветками, крабами або кальмарами, додаючи сік лимона і петрушку.
  • Смажені або запечені овочі, такі як цукіні, баклажани, болгарський перець та помідори, чудово поєднуються з орзо.
  • Подавайте орзо з птицею, яловичиною або бараниною. Додайте до страви соуси на основі томатів або вершків.
  • Орзо добре поєднується з запеченою або смаженою рибою, додайте сік лайма і зелень для свіжості.
  • Додавайте орзо до страв з тертим пармезаном, фетою або козячим сиром.
  • Смажені гриби з часником і вершковим соусом створюють чудове поєднання з орзо.
  • Додавайте орзо до класичного соусу песто з базиліком і пармезаном.

Експериментуйте з різними інгредієнтами, додаючи орзо до ваших улюблених страв, і відкрийте для себе нові смаки.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка