Фото Їжа

Кабачкові вафлі: як смачно приготувати вдома

Кабачкові вафлі

Кабачкові вафлі – це хіт сезону! Вони виходять дуже смачні та оригінальні.

Рецепт кабачкових вафель дуже простий, а самі вони мають ніжний смак і хрустку скоринку, що робить їх улюбленою стравою як для дітей, так і для дорослих.

Як приготувати смачні кабачкові вафлі

Для насиченого смаку можна додати до тіста різні спеції, наприклад, паприку, куркуму, сушені трави, гранульований часник.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 2 шт. (приблизно 400 г)
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 90-100 г
  • сир твердий – 50-100 г
  • часник – 1-2 зубки
  • сіль, мелений чорний чи білий перець – до смаку
  • кріп чи петрушка – 0,5 пучка (за бажанням)
  • олія – для змащування форми вафельниці

Рецепт кабачкових вафель покроково:

  1. Кабачки миємо та натираємо на середній чи грубій тертці. Якщо у вас не молоді кабачки – їх треба почистити від шкірки.
  2. Посипаємо кабачки сіллю (близько 0,5 ч. л.) і залишаємо на 10 хвилин. Потім рідину зливаємо, а кабачки злегка відтискаємо.
  3. Додаємо до кабачків яйця, сіль перець до смаку, нарізану зелень та гарно перемішуємо.
  4. Потім додаємо натертий сир і борошно. Усе ще раз перемішуємо й поміщаємо кабачкове тісто в холодильник на 10 хвилин.
  5. Розігріту вафельницю змащуємо олією. Викладаємо порційно ложкою тісто й готуємо вафлі 5-7 хвилин. Час приготування залежить від потужності вафельниці. Кабачкові вафлі маютьвийти хрусткими та мати приємний золотавий колір.
  6. Готові вафлі викладаємо на тарілку. Подаємо їх з улюбленим соусом, сметаною або овочами. Смачного!

Кабачкові вафлі в домашніх умовах у вафельниці готувати не складно. Але якщо на вашій кухні немає цього чудо-прибора, приготуйте за цим рецептом кабачкові оладки.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка