Кабачкові вафлі – це хіт сезону! Вони виходять дуже смачні та оригінальні.
Рецепт кабачкових вафель дуже простий, а самі вони мають ніжний смак і хрустку скоринку, що робить їх улюбленою стравою як для дітей, так і для дорослих.
Як приготувати смачні кабачкові вафлі
Для насиченого смаку можна додати до тіста різні спеції, наприклад, паприку, куркуму, сушені трави, гранульований часник.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- кабачки молоді – 2 шт. (приблизно 400 г)
- яйця – 2 шт.
- борошно – 90-100 г
- сир твердий – 50-100 г
- часник – 1-2 зубки
- сіль, мелений чорний чи білий перець – до смаку
- кріп чи петрушка – 0,5 пучка (за бажанням)
- олія – для змащування форми вафельниці
Рецепт кабачкових вафель покроково:
- Кабачки миємо та натираємо на середній чи грубій тертці. Якщо у вас не молоді кабачки – їх треба почистити від шкірки.
- Посипаємо кабачки сіллю (близько 0,5 ч. л.) і залишаємо на 10 хвилин. Потім рідину зливаємо, а кабачки злегка відтискаємо.
- Додаємо до кабачків яйця, сіль перець до смаку, нарізану зелень та гарно перемішуємо.
- Потім додаємо натертий сир і борошно. Усе ще раз перемішуємо й поміщаємо кабачкове тісто в холодильник на 10 хвилин.
- Розігріту вафельницю змащуємо олією. Викладаємо порційно ложкою тісто й готуємо вафлі 5-7 хвилин. Час приготування залежить від потужності вафельниці. Кабачкові вафлі маютьвийти хрусткими та мати приємний золотавий колір.
- Готові вафлі викладаємо на тарілку. Подаємо їх з улюбленим соусом, сметаною або овочами. Смачного!
Кабачкові вафлі в домашніх умовах у вафельниці готувати не складно. Але якщо на вашій кухні немає цього чудо-прибора, приготуйте за цим рецептом кабачкові оладки.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.