Фото Їжа

Кабачки на зиму по-корейськи: рецепт закрутки без стерилізації

Кабачки
Джерело: Unsplash

Кабачки – це дієтичний овоч із малим вмістом калорій. Цей простий, але смачний овоч давно сподобався українцям, а консервацію з кабачка можна побачити у будь-якій коморі.

Як приготувати кабачки на зиму по-корейськи в домашніх умовах – читайте у матеріалі.

Кабачки по-корейськи відрізняються гострим і насиченим смаком, що додає їм пікантності та наповторного смаку.

Зараз дивляться

Кабачки на зиму по-корейськи: рецепт покроково

Спеції відіграють важливу роль у цій закусці, додаючи їй характерної гостроти, аромату та насиченості. Окрім рекомендованих в рецепті, можна також додати коріандр, паприку, чорний мелений перець та імбир.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків;
  • 250 г ріпчастої цибулі;
  • 7-10 зубків часнику;
  • 1 солодкий болгарський перець;
  • 0,5 кг моркви;
  • 1,5-2 ст. л. солі;
  • 100 г цукру;
  • 0,5 склянки оцту;
  • 0,5 склянки олії;
  • 1/4 ч. л. перцю червоного меленого;
  • 0,5 шт. перцю чилі.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки та моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи. Обережно змішайте у мисці.
  2. Для заправки перемеліть перець, часник та цибулю (на м’ясорубці).
  3. З’єднайте всі інгредієнти у каструлі. Додайте туди цукор, сіль, оцет, олію.
  4. Вміст каструлі залиште на кілька годин, щоб овочі пустили сік.
  5. Через 5 годин все це залиште на сильному вогні, і поваріть хвилин 10 на повільному вогні, помішуючи.
  6. Розкладіть салат по банках і закрийте кришками.
  7. Охолоджуйте в перевернутому вигляді під пледом і сховайте на тривале зберігання.
  8. Якщо ви хочете їсти салат вже зараз, то варити овочі не потрібно. Просто розкладіть кабачки по банках і не дуже щільно закрийте кришкою.
  9. Після цього відправте банки на кілька днів у прохолодне приміщення або холодильник і подавайте до столу.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка