От і почався сезон кабачків. А разом із ним – час заготівель овочів на зиму.
З кабачків можна зробити багато різноманітної смакоти. Наприклад, гострий салат кубиками, або солодку закрутку.
Як приготувати кабачки, схожі на ананаси – читайте в матеріалі.
Зараз дивляться
Кабачки як ананаси: рецепт
Лимонну кислоту у рецепті можна замінити соком лимона. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде 3-4 ст. л.
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 0,5 л ананасового соку
- 1 склянка цукру
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
- дрібка ваніліну
Спосіб приготування:
- Візьміть жовті кабачки та промийте їх під проточною водою.
- Очистьте їх від шкірки і наріжте кружальцями розміром 5-7 мм.
- Видаліть серединку чашкою. У велику каструлю вилийте ананасовий сік, висипте 1 склянку цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти та дрібку ваніліну.
- Все ретельно перемішайте і додайте кабачки.
- Поставте на плиту і варіть до 15 хвилин після закипання.
- Промийте банки під проточною водою. Потім стерилізуйте будь-яким способом: на паровій бані, в мікрохвильовій печі або духовці.
- Кришки кип’ятіть приблизно 5-10 хвилин у каструлі.
- Розкладіть проварені кабачки в сухі стерилізовані банки і залийте сиропом, що закипів.
- Закрийте герметично кришками та переверніть догори дном.
- Зачекайте, поки вони охолонуть. Поставте у прохолодне темне місце до зими.