Фото Їжа

Кабачки як ананаси: рецепт приготування покроково

Кабачки
Джерело: Unsplash

От і почався сезон кабачків. А разом із ним – час заготівель овочів на зиму.

З кабачків можна зробити багато різноманітної смакоти. Наприклад, гострий салат кубиками, або солодку закрутку.

Як приготувати кабачки, схожі на ананаси – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Кабачки як ананаси: рецепт

Лимонну кислоту у рецепті можна замінити соком лимона. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде 3-4 ст. л.

Інгредієнти: 

  • 1 кг кабачків
  • 0,5 л ананасового соку
  • 1 склянка цукру
  •  0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • дрібка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. Візьміть жовті кабачки та промийте їх під проточною водою.
  2. Очистьте їх від шкірки і наріжте кружальцями розміром 5-7 мм.
  3. Видаліть серединку чашкою. У велику каструлю вилийте ананасовий сік, висипте 1 склянку цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти та дрібку ваніліну.
  4. Все ретельно перемішайте і додайте кабачки.
  5. Поставте на плиту і варіть до 15 хвилин після закипання.
  6. Промийте банки під проточною водою. Потім стерилізуйте будь-яким способом: на паровій бані, в мікрохвильовій печі або духовці.
  7. Кришки кип’ятіть приблизно 5-10 хвилин у каструлі.
  8. Розкладіть проварені кабачки в сухі стерилізовані банки і залийте сиропом, що закипів.
  9. Закрийте герметично кришками та переверніть догори дном.
  10. Зачекайте, поки вони охолонуть. Поставте у прохолодне темне місце до зими.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка