Фото Їжа

Кабачки з фаршем: як смачно приготувати в духовці

Кабачки з фаршем в духовці

Кабачки з фаршем у духовці – це не лише смачно, а й корисно. Ця страва потішить вас своїм апетитним виглядом та ніжним смаком.

Щоб переконатися, приготуймо разом кабачки з фаршем у духовці за нашим чудовим рецептом.

Як приготувати кабачки з фаршем в духовці

Щоб фарш став ще більш соковитий, можна додати до нього трохи нежирних вершків або 1-2 ст. л. натертого на дрібній тертці кабачка.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • кабачки чи цукіні молоді – 2-3 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • фарш курячий чи асорті – 300-400 г
  • вода чи бульйон – 3 ст. л.
  • цибулина ріпчаста чи зелена цибуля – до смаку
  • сіль, мелений чорний перець, прованські чи італійські трави – до смаку
  • майонез звичайний чи на аквафабі – 2-3 ст. л.
  • твердий сир (моцарела, сулугуні чи голландський) – за бажанням
  • олія для змащення форми – 1 ст. л.

Кабачки з фаршем у духовці: як готувати

  1. У фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль, перець, трави, воду чи бульйон та гарно перемішуємо.
  2. Промиті помідори та кабачки нарізаємо кружальцями. Рецепт кабачків з фаршем у духовці можна урізноманітнити й іншими овочами. Окрім запропонованих, у цю смачну та ароматну страву можна додати нарізаний кружальцями баклажан, пластинки печериць та кружальця болгарського перцю.
  3. Кабачки викладаємо у миску, солимо, перчимо, посипаємо травами та перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Зайву рідину з кабачків зливаємо, додаємо майонез і перемішуємо.
  4. На кожне кружальце кабачка викладаємо трішки фаршу. Складаємо кабачки рядами у змащену олією форму для запікання, чергуючи з помідорами.
  5. Страву можна запекти без сиру, але буде смачніше, якщо перед запіканням посипати тертим твердим сиром.
  6. Запікаємо у духовці за 190 °С близько 30-35 хвилин.

Кабачки з фаршем у духовці готові. Смачного!

Щоб зробити смак страви більш насиченим, можна перед запіканням полити заливкою. Для цього у миску викладаємо сметану, кетчуп, сіль та інші спеції до смаку. Додаємо води стільки, щоб вийшла рідка суміш. Поливаємо кабачки з фаршем і відправляємо у духовку готуватися.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка