Кава по-турецьки: рецепт запашного напою

Кава по-турецьки
Джерело: Depositphotos

Кава по-турецьки подається у невеликих чашках, що дуже гарячі. Зазвичай її сервірують разом із склянкою холодної води і рахат-лукумом. У деяких місцевостях до готового напою також додають фісташки.

Смажені, а потім дрібно мелені кавові зерна заварюють у джезві (турці), як правило, з цукром.

Аби ви в домашніх умовах насолоджувались смачним та ароматним напоєм, Факти ICTV підготували покрокову інструкцію приготування кави по-турецьки.

Зараз дивляться

Кава по-турецьки: як приготувати смачний напій

Найбільш смачною вважається кава, коли її піна має легку консистенцію та світле забарвлення. Вважається, що кава готова, коли піна тричі підійматися до горлечка турки.

Для однієї філіжанки кави, вам знадобиться:

  • мелена кава – 3 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • вода – 150-190 мл.

Варто наголосити, що кава по-турецьки – це спосіб приготування, а не вид кави.

Як варити каву по-турецьки:

  1. У турку засипте каву та цукор. Ретельно перемішайте інгредієнти.
  2. Влийте холодну воду.
  3. Поставте турку на середній вогонь.
  4. Через кілька хвилин почне підійматися пінка.
  5. Коли пінка почне витікати з турки, а кава закипить – зніміть напій з вогню та почекайте, поки пінка спаде.
  6. Поверніть каву на вогонь та почекайте, поки пінка знову підніметься. Знову приберіть турку.
  7. Повторіть такі дії два-три рази та вимкніть вогонь.
  8. Перелийте каву у чашку та додайте, якщо є необідність, трохи води.

Через кілька хвилин після приготування напою можете додати корицю, молоко, вершки чи інші улюблені спеції до кави та насолоджуватися. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка