Багато хто полюбляє смачну та солодку кукурудзу. І недарма! Окрім того, що смачна, вона ще й корисна!
Кукурудза містить значну кількість вуглеводів, що додають організму енергії. Вона багата на розчинні та нерозчинні волокна, які сприяють здоров’ю шлунково-кишкового тракту.
А ще містить антиоксиданти, які захищають організм від вільних радикалів і сприяють здоров’ю очей.
Щодо вітамінів і мінералів, злак містить вітамін В, вітамін Е, магній, калій та інші корисні мінерали, які необхідні для здоров’я серця, нервової та імунної системи.
І це ще не все! У кукурудзі є залізо та фолієва кислота, які сприяють здоров’ю крові та підтримці оптимального рівня гемоглобіну.
Як бачимо, кукурудзу варто додавати у раціон!
Як консервувати кукурудзу, щоб була як магазинна, – читайте в матеріалі.
Консервована кукурудза: рецепт на зиму
Із запропонованої кількості інгредієнтів у нас вийде 7 банок об’ємом 0,5 л.
Потрібно:
- качани кукурудзи солодких сортів, великі – 15-17 шт.
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
Інгредієнти для маринаду на 2 л води:
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 4 ст. л.
- оцет столовий – 4 ст. л.
Консервована кукурудза: рецепт покроково
- Качани кукурудзи чистимо від листя, промиваємо та викладаємо у каструлю.
- Заливаємо водою так, щоб повністю покривала качани. Додаємо 2 ст. л. цукру та 1 ст. л. солі та варимо до готовності. Час варіння кукурудзи – від 15 хвилин до години. Це залежить від сорту обраної вами кукурудзи.
- Воду зливаємо, кукурудзу охолоджуємо. Зрізаємо гострим ножем зернята або руками знімаємо зернятка з качанів.
- Зернята викладаємо порційно на друшляк і промиваємо гарячою кип’яченою водою. Це потрібно для того, щоб вимити зайвий крохмаль.
- Викладаємо кукурудзу у підготовлені банки та розпочинаємо приготування маринаду.
- Для цього у каструлю вливаємо 2 л води, додаємо сіль та цукор. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Варимо 2 хвилини.
- Гарячим маринадом заливаємо кукурудзу.
- Дно великої каструлі застеляємо білим кухонним рушником. Поміщаємо на нього банки та накриваємо їх кришками.
- Вливаємо у каструлю теплу воду по вінця банок. Холодну воду вливати не варто, так банки можуть тріснути. Стерилізуємо 40 хвилин.
- Банки з консервованою кукурудзою відразу закатуємо. Потім перевертаємо їх догори дном, накриваємо ковдрою та залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо консервовану кукурудзу в темному, бажано прохолодному місці.
Що можна приготувати з кукурудзи: ідеї смачних страв
Консервована кукурудза може бути використана в безлічі рецептів. Ось кілька прикладів:
- Салати. Додайте кукурудзу до будь-яких салатів для надання їм солодкого смаку та текстури.
- Перші страви. Використовуйте її як складову частину супу. Наприклад, чудово смакує кукурудза з овочевим супом, супом з фрикадельками та супом-пюре.
- Гарніри. Подавайте кукурудзу як гарнір до м’ясних або рибних страв, щоб збагатити їхній смак і надати страві апетитний вигляд.
- Закуски. Використовуйте консервовану кукурудзу для приготування смачних закусок. Наприклад, кукурудзу можна посипати тертою моцарелою та запекти у мікрохвильовці.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.