Корндог – фастфуд дуже смачний та поживний. Ця американська класика до вподоби і дорослим, і дітям.
Рецепт корндога не складний, але потребує деяких навичок. Тому, щоб страва вийшла на 12 балів, скористайтеся нашим перевіреним часом рецептом.
Що входить в корндог? Цей хрусткий соковитий перекус складається зі смаженої сосиски, зануреної у спеціальний кляр.
А справжньою родзинкою цієї страви може стати сир. Який сир треба для корндогів? Беремо плавлений скибочками для тостів.
Як приготувати корндог
Якщо ви готуєте цю страву з сиром, просто кожну сосиску загорніть у скибочку плавленого.
Інгредієнти:
- сосиски для хотдогів – 800 г (приблизно)
Для кляру:
- яйця – 3 шт.
- молоко – 250 мл
- кукурудзяне борошно – 170 г
- пшеничне борошно 170 г
- розпушувач – 1 ч. л. (повна)
- цукор – 80 г
- сіль – 1,5 ч. л.
- олія для смаження – 700 мл
Для подачі:
- будь-який соус – до вашого смаку
- кукурудза консервована та зелень – за бажанням
Корндог в домашніх умовах: рецепт покроково
- Для кляру у миску просіюємо два види борошна з розпушувачем. Яйця збиваємо з сіллю, цукром і молоком. Поєднуємо ці дві суміші та гарно перемішуємо. Кляр повинен вийти консистенції густої сметани.
- Кляр переливаємо у глибоку вузьку склянку та поміщаємо його у холодильник на 20-30 хвилин.
- Сосиски чистимо від плівки. Вставляємо з одного боку дерев’яну паличку чи шпажку так, щоб вона визирала приблизно на 4-5 см.
- Олію виливаємо у фритюрницю чи вогнетривку каструлю. Гарно розігріваємо її.
- Занурюємо сосиску на шпажці у кляр і відразу викладаємо в олію. Смажимо на середньому вогні близько 3 хвилин.
Корндог в домашніх умовах готовий. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подаємо гарячими з соусами, кукурудзою та нарізаною зеленню. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.