Фото Їжа

Мариновані печериці за кілька годин: як швидко приготувати смачну закуску

Мариновані печериці
Джерело: Depositphotos

Мариновані гриби – це смачна закуска, яка підійде для будь-якого святкового столу. Велика перевага маринованих грибів у тому, що їх можна подавати як окрему страву або додавати у різні салати.

Найпопулярнішим варіантом для маринування залишаються печериці. Як замаринувати печериці в домашніх умовах – далі в матеріалі Фактів ICTV.

Швидкий рецепт маринованих печериць

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • печериці – 500 г
  • соняшникова олія – 50 мл
  • оцет – 2 ст. л.
  • часник – 3 зубки
  • вода – 50 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • лавровий лист – 2 шт.

Приготування:

  1. Ретельно помийте печериці та перекиньте їх у миску.
  2. В окремій каструлі зʼєднайте воду, оцет, олію, сіль, цукор, лавровий листок, горошки перцю та нарізаний часник.
  3. Ретельно перемішайте маринад та викладіть у каструлю гриби.
  4. Поставте печериці з маринадом на вогонь та варіть ще 5 хвилин після закипання.
  5. Печериці разом з маринадом перекладіть у банку та почекайте, поки вони повністю охолонуть.
  6. Після охолодження поставте банку на кілька годин у холодильник.

Через 2-3 години можете діставати печериці та насолоджуватися результатом.

Мариновані печериці на зиму

Інгредієнти:

  • печериці – 2 кг
  • вода – 1 л
  • оцет – 150 мл
  • сіль – 30 г
  • цукор – 20 г
  • лавровий лист – 6 шт.
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • запашний перець горошком – 10 шт.
  • гвоздика – 6 шт.
  • часник – 4 зубки

Приготування:

  1. Ретельно переберіть та помийте печериці.
  2. Помістіть гриби у глибоку каструлю, залийте водою та поставте на вогонь.
  3. Після закипання варіть печериці ще 20 хвилин.
  4. Злийте воду та залиште гриби відпочивати.
  5. Тепер приготуйте маринад: в окрему каструлю вилийте воду та додайте сіль, цукор, олію, оцет.
  6. Ретельно перемішайте рідину та поставте на вогонь. Після закипання маринаду додайте гриби.
  7. Кипʼятіть печериці ще 3-5 хвилин.
  8. Візьміть кілька півлітрових банок, на дно кожної помістіть подріблений часник, по кілька горошин чорного та запашного перцю, гвоздику й лавровий лист.
  9. Наповніть банки печерицями з маринадом і закрутіть кришками.
  10. Після охолодження переставте банки у холодильник.

Мариновані печериці на зиму готові! Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка