Квашена капуста – найкорисніша заготовка на зиму. Ферментований продукт добре впливає на систему травлення, а вітамін С просто зашкалює в ній, допомагаючи протистояти застуді.
Шеф Євген Клопотенко пропонує приготувати квашену капусту за три дні.
Як приготувати квашену капусту: рецепт
Інгредієнти на 1,5 л банку:
Зараз дивляться
- 1 кг капусти
- 3 лаврові листки
- 1 морква
- 1 ст. л. солі
- 700 мл води
Приготування:
- Очистьте капусту, зніміть пошкоджене чи тверде верхнє листя, виріжте серцевину. На 1,5 л банку потрібно 1 кг. Помийте овоч під струменем холодної води та обітріть кухонним рушником. Очистьте моркву.
- Качан капусти пошинкуйте ножем або скористайтеся економкою.
- Натріть моркву. Перемішайте капусту та моркву. Додайте до суміші 3 лаврових листки. Покладіть все у чисту банку, добре утрамбовуючи, щоб не було пустот.
- В окремому посуді змішайте 700 мл окропу та 1 ст. ложку солі. Перемішайте, допоки сіль не розчиниться. Залийте розчином ємність з капустою. Поставте банку у глибоку миску, на випадок, якщо розсіл почне витікати, і залиште у теплому місці.
- Через добу проколіть капусту ножем чи шампуром до самого дня ємності, щоб вийшли гази, які створюються під час бродіння.
- Піну на поверхні розсолу теж ретельно прибирайте, аж доки не закінчиться процес бродіння. Про це свідчитиме той факт, що піна перестане з’являтися, а розсіл у банці стане прозорим.
Повністю капуста буде готова через три доби. Продукт тримайте щільно закритим у холодильнику.
Джерело: Євген Клопотенко