Цей грушевий пиріг здатний здивувати всіх, хто зазвичай не любить десертів і відмовляється навіть від чизкейку.
Адже завдяки ніжному заварному крему, який наче ніжною ковдрою огортає соковиті груші, він просто тане в роті.
А хрустка скоринка коржа працює на контрасті, додаючи смаковим рецепторам ще більше задоволення.
Рецепт дуже простий і підходить для будь-якої події. Як приготувати найсмачніший пиріг із грушами – на Фактах ICTV.
Пиріг із грушею: рецепт
Наймовірно смачний пиріг із грушами стане ідеальним доповненням до чаю або кави. Він підійде як для святкового столу, так і для звичайного сімейного обіду.
Інгредієнти:
Для тіста:
- ¾ склянки цільнозернового борошна
- ½ склянки звичайного пшеничного борошна
- 1 ст. л. цукру
- ¼ ч. л. солі
- 7 ст. л. вершкового масла, розтопленого й охолодженого
- 3 ст. л. пластівців мигдалю
- 3-4 ст. л. крижаної води
Для начинки:
- 3-4 стиглі груші
- 1 ст. л. лимонного соку
- ⅓ склянки пшеничного борошна
- ⅓ склянки цукру
- ¼ ч. л. меленої кориці
- ¼ ч. л. меленого мускатного горіха
- ¼ ч. л. солі
- 3 яйця
- 1 ч. л. ванільного цукру або ванільного екстракту
- 50 мл нежирного молока
- цукрова пудра для посипання – до смаку
Як приготувати пиріг із грушею
Насправді дуже просто, якщо дотримуватися технологічних нюансів. Але передусім підготуйте всі продукти. Ось рецепт найсмачнішого пирога, який підкорить усіх.
- Щоб зробити тісто, змішайте цільнозернове борошно, ½ склянки пшеничного борошна, цукор і сіль.
- Наріжте масло на шматочки та розітріть із сухими інгредієнтами.
- Додайте мигдаль і 3 ст. л. крижаної води. Добре перемішайте масу, вимісіть тісто, загорніть його в харчову плівку та охолоджуйте протягом години. До речі, корж можна зберігати в холодильнику до трьох днів або заморозити.
- Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Вимийте груші, очистіть їх від шкірки та видаліть серцевину. Наріжте груші тонкими скибочками або часточками, залежно від того, як хочете оформити пиріг.
- Додайте до груш лимонний сік.
- У середній мисці зєднайте борошно, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль.
- В іншому посуді збийте яйця (вони мають бути кімнатної темпаратури), молоко, розтоплене масло і ваніль. Додайте вологі інгредієнти до сухих.
- Розігрійте духовку до 190°C.
- Розкачайте тісто діаметром 30 см і перекладіть у форму для пирога.
- Заповніть корж начинкою, поставте в духовку та випікайте 40-45 хвилин, поки крем не застигне, а скоринка не стане золотистою. Перевірте готовність зубочисткою — вона повинна бути сухою.
- Витягніть пиріг із грушами, дайте йому охолонути протягом 10-15 хвилин. Потім акуратно вийміть його з форми та поставте в холодильник.
- Перед подачею посипте цукровою пудрою та мигдальними пластівцями.
Пиріг із грушами готовий. Не гайте часу — спробуйте!
Джерело: Eating Well