Теплий салат із телятиною – саме те, що потрібно, щоб насолодитися вишуканою стравою, яку легко і просто можна приготувати в домашніх умовах.
Він поєднує в собі ніжність телятини з багатим смаком свіжих овочів, створюючи неперевершену гармонію смаку та аромату. Варто приготувати найближчим часом цей апетитний тренд сезону!
Рецепт теплого салату з телятиною нескладний, а інгредієнти можна додавати до вашого смаку та уподобань.
Наш вибір – теплий салат із телятиною та овочами, посипаний смаженим білим кунжутом з секретною заправкою.
Як його готувати та що додати у секретну заправку – читайте нижче.

Як приготувати теплий салат з телятиною
Для прикрашання можна поєднати два види кунжуту: білий та чорний.
Інгредієнти:
- телятина – 300 г
- помідори чері – 7-8 шт.
- печериці – 7-8 шт.
- рукола – 1 пучок
- болгарський перець (великий) – 1 шт.
- оливкова олія для смаження – 2 ст. л.
- часник – 1 зубок
- розмарин – 1 гілочка
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
Для заправки:
- оливкова олія – 1 ст. л.
- соєвий соус – 1 ч. л.
- часник (маленький) – 1 зубок
- орегано – дрібка
Для прикрашання:
- кунжут білий смажений – 2 ч. л.
- бальзамічний оцет – до смаку
Найсмачніший теплий салат із телятиною: рецепт
- М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими слайсами або смужками. М’якоть болгарського перцю нарізаємо смужками або середнього розміру шматочками. Печериці розрізаємо навпіл або нарізаємо пластинками. Часник розчавлюємо ножем.
- У сковороду вливаємо оливкову олію, викладаємо часник, розмарин і телятину. Готуємо, часто помішуючи, до приємного золотавого кольору м’яса.
- Додаємо у сковороду печериці і готуємо, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
- Потім викладаємо болгарський перець. Смажимо 2-3 хвилини.
- У мисці поєднуємо руколу і розрізані навпіл помідори чері.
- Тепер викладаємо теплі інгредієнти та акуратно перемішуємо.
- Салат викладаємо на білу пласку тарілку для подачі.
- Поливаємо салат заправкою і бальзамічним оцтом.
Теплий салат з телятиною та овочами готовий. Посипаємо кунжутом і подаємо до столу.
Теплий салат з телятиною: заправка
Поєднуємо оливкову олію з соєвий соусом, орегано та пропущеним через прес зубком часнику.
Тепер, коли ми знаємо секрети створення ідеального теплого салату з телятиною та заправки до нього, рушаймо на кухню! Варто експериментувати зі складом овочів та спецій, щоб створити свій власний шедевр. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.