Фото Їжа

Незвичайний весняний десерт – як приготувати курд з ревенем

ревінь
Джерело: Pixabay

Ревінь має давню історію використання в кулінарії та медицині. Курд, з іншого боку, має британські корені. Традиційно курд готують з лимонів, яєць, цукру та вершкового масла.

Його текстура щільна, а смак дуже ніжний. Подають курд як самостійний десерт, так і як кремову начинку для тортів та інших кондитерських виробів.

Поєднання ревеню з традиційним рецептом курду дає нове життя цьому класичному десерту, створюючи чудовий сучасний десерт.

Зараз дивляться

Спробуйте приготувати курд з ревенем за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова. Тим паче сезон цієї рослини в самому розпалі.

Курд з ревенем: рецепт

У десерт можна додати трішки ванільного цукру чи кориці.

Інгредієнти:

  • 400 г стебла ревеню
  • 3 великих яйця
  • 170 г вершкового масла
  • 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру

Приготування:

  1. Вершкове масло нарізаємо кубиками.
  2. Ревінь миємо, сушимо і пюруємо до однорідності.
  3. Проціджуємо через сито, щоб отримати сік.
  4. Змішуємо цукор із крохмалем, додаємо яйця. З’єднуємо разом.
  5. Нагріваємо 2/3 соку ревеню, обережно вливаємо в яєчну суміш. Варимо до загустіння на повільному вогні.
  6. Вливаємо сік, що залишився, перемішуємо.
  7. Тепер додаємо вершкове масло. Перебиваємо блендером, щоб усе масло вмішалося.
  8. Розливаємо у баночки.
  9. Відправляємо у холодильник щонайменше на 3 години.

Після насолоджуємося смачним курдом з ревенем. Смачного!

Курд з ревенем можна використовувати як начинку для пирогів та булочок. Він ідеально підходить для змащування млинців. Використовуйте його для змащування коржів торта.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка