Ревінь має давню історію використання в кулінарії та медицині. Курд, з іншого боку, має британські корені. Традиційно курд готують з лимонів, яєць, цукру та вершкового масла.
Його текстура щільна, а смак дуже ніжний. Подають курд як самостійний десерт, так і як кремову начинку для тортів та інших кондитерських виробів.
Поєднання ревеню з традиційним рецептом курду дає нове життя цьому класичному десерту, створюючи чудовий сучасний десерт.
Спробуйте приготувати курд з ревенем за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова. Тим паче сезон цієї рослини в самому розпалі.
Курд з ревенем: рецепт
У десерт можна додати трішки ванільного цукру чи кориці.
Інгредієнти:
- 400 г стебла ревеню
- 3 великих яйця
- 170 г вершкового масла
- 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 150 г цукру
Приготування:
- Вершкове масло нарізаємо кубиками.
- Ревінь миємо, сушимо і пюруємо до однорідності.
- Проціджуємо через сито, щоб отримати сік.
- Змішуємо цукор із крохмалем, додаємо яйця. З’єднуємо разом.
- Нагріваємо 2/3 соку ревеню, обережно вливаємо в яєчну суміш. Варимо до загустіння на повільному вогні.
- Вливаємо сік, що залишився, перемішуємо.
- Тепер додаємо вершкове масло. Перебиваємо блендером, щоб усе масло вмішалося.
- Розливаємо у баночки.
- Відправляємо у холодильник щонайменше на 3 години.
Після насолоджуємося смачним курдом з ревенем. Смачного!
Курд з ревенем можна використовувати як начинку для пирогів та булочок. Він ідеально підходить для змащування млинців. Використовуйте його для змащування коржів торта.
