Погодься, немає нічого смачнішого за ароматну випічку. А коли це ще й сочник з сиром – то це вже просто щось неймовірне!
Ці маленькі пиріжечки у формі півмісяця подобаються усім, без виключення!
Зачекай, що таке сочник? Це випічка зі смаком дитинства, яка складається з ніжного тіста та апетитної начинки. Головний інгредієнт – кисломолочний сир. Адже він не лише додає виробам чудовий смак, але й робить їх більш корисними.
Ароматні, м’які, розсипчасті та дуже ніжні сочники з сиром варто приготувати найближчим часом!
Готувати сочники – це справа не надто складна та цікава. Нам знадобиться звичайний набір продуктів: борошно, вершкове масло, розпушувач, цукор, яйця та, звісно ж, сир.
Як швидко і просто приготувати сочники з сиром за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом – читайте нижче.
Домашні сочники з сиром – рецепт приготування
Якщо хочете додати цій випічці екзотики, покладіть в начинку трохи цедри лимона. Із запропонованої кількості продуктів у нас вийде 10-12 сочників з сиром.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 320 г +1 ст. л. для посипання столу
- сода – 0,5 ч. л. або розпушувач – 1 ч. л.
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 1 пакетик (8 г)
- сметана – 100 г
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 100 г
- сіль – 1/3 ч. л.
Для начинки:
- сир кисломолочний – 200 г
- сметана – 30 г
- цукор – 50 г
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
- манна крупа – 1 ч. л.
- яєчний білок – 1 шт.
- сіль – дрібка
Для змащування виробів:
- яєчний жовток – 1-2 шт.
- молоко – 1-2 ч. л.
Додатково:
- пергаментний папір
- цукрова пудра – для посипання
Приготування:
- У миску просіюємо борошно, всипаємо соду або розпушувач. Перемішуємо.
- У другій місці поєднуємо і перемішуємо сметану, цукор, ванільний цукор, сіль та яйце.
- До сметанної суміші додаємо шматок розм’якшеного вершкового масла і гарно збиваємо міксером протягом 2 хвилин.
- Переливаємо отриману масу у миску з борошняною сумішшю і замішуємо тісто. Вимішувати довго не треба, максимум – 2 хвилини.
- Тісто загортаємо у харчову плівку і поміщаємо в холодильник на той час, поки готуємо начинку.
- Для сирної начинки поєднуємо усі інгредієнти та гарно перемішуємо. Якщо начинка вийшла занадто рідка, а це може трапитися, якщо сир не жирний, то просто додаємо трохи борошна.
- Стіл посипаємо борошном і розкочуємо його в круглий пласт товщиною близько 7 мм.
- Потім вирізаємо кружечки (приблизний діаметр 9-10 см).
- На одну половинку кожного кружальця тіста викладаємо начинку. Складаємо кожне кружальце навпіл.
- Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо сочники.
- Змащуємо вироби злегка збитим з молоком яєчним жовтком.
- Випікаємо у духовці за 200 °С близько 20 хвилин.
Готові сочники з сиром трохи охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Смачного чаювання!

Фото: Depositphotos