Овочі завжди доречні. Як приготувати салат з битих огірків

огірки
Джерело: Pixabay

Огірки – корисний та низькокалорійний овоч.

Їх доречно додавати до раціону у будь-яку пору року.

Шеф, експерт реаліті На ножах на Новому каналі Алекс Якутов поділився рецептом салату з битих огірків.

Алекс Якутов

Інгредієнти

  • Огірки – 500 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Рисовий оцет – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Білий кунжут – 2 ч. л.
  • Свіжа кінза – пучок
  • Стручковий перець, сіль – за смаком

Приготування

  1. Помийте огірки, обсушіть та обріжте кінчики.
  2. Кожен огірок розріжте вздовж навпіл.
  3. Дерев’яною качалкою або просто плоскою стороною важкого ножа відбийте огірки. Так, щоб вони потріскалися. Завдяки тріщинам, що утворилися, маринад миттєво пройде всередину огірків. Наріжте огірки навскіс невеликими шматочками і перекладіть у салатну миску. До огірків додайте сіль, цукор і добре перемішайте.
  4. Дайте огіркам постояти 10 хвилин, щоб вони краще увібрали маринад. У цей час дрібно порубайте часник, кінзу та гострий перець.
  5. Відправте їх у салатник до огірків, додайте кунжут та перемішайте.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка