Немає магазинного хліба, який зможе зрівнятися з домашнім, що печеться власноруч. Якщо у вас є трохи вільного часу і бажання, не пропустіть можливості приготувати смачний пісний хліб.
Рецепт пісного хліба зовсім не складний, а щоб усе точно вийшло – дотримуйтеся нашого покрокового рецепта приготування.
Нижче читайте легкий і доступний рецепт пісного хліба, який випікаємо у духовці. Якщо немає спеціальних форм для випічки, це не проблема – звичайне деко також підійде.
Зараз дивляться
Як приготувати пісний хліб
Замість дріжджів можна використати 1 ч. л. розпушувача (з гіркою) або 1 ч. л. соди, гашеної оцтом. А таком можна приготувати хліб на спеціальній заквасці.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 350 г
- борошно житнє – 150 г
- вода – 220 мл
- дріжджі сухі – 12 г
- олія (оливкова або соняшникова) – 3 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
Пісний хліб: рецепт приготування
- У миску всипати дріжджі, додати цукор, 3 ст. л. теплої води й гарно перемішати.
- Потім влити теплу воду, що залишилася, додати сіль, олію і ще раз перемішати.
- Поступово ввести просіяне борошно і замісити тісто. Накрити миску з тістом рушником.
- Духовку розігріти до 50 °С, помістити на решітку миску з тістом і залишити підійматися на 1 годину. Якщо у приміщенні, де підходить тісто тепло, в духовку тісто можна не ставити.
- Потім тісто викласти на присипаний борошном стіл та гарно обім’яти.
- Форму для випікання змастити олією, викласти тісто.
- Пісний хліб випікати у духовці за 210 °С 10 хвилин. Потім температури зменшити до 180 °С і випікати ще 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Читайте також:
