Фото Їжа

Пісний хліб: простий рецепт в духовці на Великий піст 2024

Пісний хліб
Джерело: Depositphotos

Немає магазинного хліба, який зможе зрівнятися з домашнім, що печеться власноруч. Якщо у вас є трохи вільного часу і бажання, не пропустіть можливості приготувати смачний пісний хліб.

Рецепт пісного хліба зовсім не складний, а щоб усе точно вийшло – дотримуйтеся нашого покрокового рецепта приготування.

Нижче читайте легкий і доступний рецепт пісного хліба, який випікаємо у духовці. Якщо немає спеціальних форм для випічки, це не проблема – звичайне деко також підійде.

Зараз дивляться

Як приготувати пісний хліб

Замість дріжджів можна використати 1 ч. л. розпушувача (з гіркою) або 1 ч. л. соди, гашеної оцтом. А таком можна приготувати хліб на спеціальній заквасці.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 350 г
  • борошно житнє – 150 г
  • вода – 220 мл
  • дріжджі сухі – 12 г
  • олія (оливкова або соняшникова) – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л.

Пісний хліб: рецепт приготування

  1. У миску всипати дріжджі, додати цукор, 3 ст. л. теплої води й гарно перемішати.
  2. Потім влити теплу воду, що залишилася, додати сіль, олію і ще раз перемішати.
  3. Поступово ввести просіяне борошно і замісити тісто. Накрити миску з тістом рушником.
  4. Духовку розігріти до 50 °С, помістити на решітку миску з тістом і залишити підійматися на 1 годину. Якщо у приміщенні, де підходить тісто тепло, в духовку тісто можна не ставити.
  5. Потім тісто викласти на присипаний борошном стіл та гарно обім’яти.
  6. Форму для випікання змастити олією, викласти тісто.
  7. Пісний хліб випікати у духовці за 210 °С 10 хвилин. Потім температури зменшити до 180 °С і випікати ще 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка