Пюре з запеченого буряка

Пюре з запеченого буряка
Джерело: Depositphotos

Буряк можна їсти сирим, запікати або смажити, варити й навіть додавати до десертів – страви з буряка можуть дивувати щоразу! Він дуже корисний, тому його варто включити й у дитячий раціон.

Як ось, наприклад, пюре з буряка. Корисне, смачне, яскраве.

Пюре з буряка

Зараз дивляться

Інгредієнти

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Ретельно помийте буряки та загорніть у фольгу. Запікайте протягом 1,5 години. Проштрикніть буряк дерев’яною шпажкою, якщо вона проходить легко, буряк готовий. Якщо важко, то збільште час ще на 15 хвилин. Готовому буряку дайте охолонути та почистьте від шкірки.
  2. Наріжте великими шматками та пропустіть через м’ясорубку, встановіть решітку з найбільшими вічками.
  3. Почистьте цибулю та морквину. Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на тертці з дрібними отворами.
  4. У каструлі з товстим дном розігрійте соняшникову олію, обсмажте цибулю з морквою, доки цибуля не стане прозорою. Додайте буряк і перемішайте.
  5. Всипте у каструлю цукор, сіль та перець до смаку, перемішайте. Додайте ще соняшникової олії.
  6. Розведіть у мисочці з 1,5 ст. л. води ½ ч. л. лимонної кислоти. Влийте в каструлю і добре перемішайте.
  7. Тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

За бажанням подавайте бурякове пюре з посіченою зеленню.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка