Рецепт смаженої картоплі: як приготувати без шкоди для фігури

Рецепт смаженої картоплі: як приготувати без шкоди для фігури
Джерело: Depositphotos

Усі полюбляють смачну смажену картоплю. Тим паче, варіацій її приготування безліч – засмажити просто або ж додати гриби, м’ясо чи овочі.

Більшість дівчат відмовляють собі у задоволенні поласувати смаженою картоплею, вважаючи її занадто калорійною. Проте існують прості та дієтичні рецепти.

Як приготувати дієтичну смажену картоплю – читайте в нашому матеріалі.

Зараз дивляться

Рецепт смаженої картоплі

Інгредієнти:

  • картопля – кількість на ваш розсуд;
  • вода – літр;
  • часник – три-п’ять зубчиків;
  • сіль;
  • перець мелений;
  • олія.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та почистіть картоплю
  2. Поріжте її на невеликі скибочки та закиньте в каструлю.
  3. Залийте картоплю водою та поставте на вогонь.
  4. Коли вода закипить, вимикайте вогонь та зливайте воду – процес варіння там потрібен для того, аби картопля трішки розм’якла.
  5. Поставте сковорідку на вогонь та додайте трішки олії.
  6. Покладіть картоплю у сковорідку та смажте на великому вогні, не закриваючи кришкою.
  7. Коли у картоплі з’явиться легенька скоринка, зробіть маленький вогонь.
  8. Томіть її близько 15-20 хв, постійно помішуючи.
  9. Коли картопля пустить приємний аромат, додайте сіль та спеції за смаком.
  10. Закрийте сковорідку кришкою та залиште хвилин на п’ять-сім (на дуже маленькому вогні).
  11. Паралельно мілко наріжте часник.
  12. Коли картопля приготується, додайте часник.

Якщо у вас виникло запитання, навіщо ми спочатку проварювали картоплю, пояснюємо – справа в тому, що для смаження картоплі знадобиться немало часу та олії, аби страва не пригоріла.

Аби знизити кількість використаної олії та калорійності, ми проварюємо картоплю, після чого вона набагато швидше смажиться.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка