Фото Їжа

Рецепт вишняку: як приготувати хмільний напій вдома

Вишняк
Джерело: Depositphotos

Сезон вишень у самому розпалі, тому саме час подумати над приготуванням смачного та ароматного хмільного вишняку.

Вишняк – це стародавній український святковий напій, який виготовляється з вишень. Його готують лише з натуральних продуктів, не використовуючи спирт.

Як приготувати вишняк у домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Зараз дивляться

Рецепт домашнього вишняку

Інгредієнти:

  • вишні – пів відра;
  • вода;
  • цукор – 450 гр на 1 кг ягід.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно перебрати вишні – вилучити кісточку та позбутися гниляків;
  2. Готові вишні помістити у банку чи бутель та засипати цукром.
  3. Повністю залити усе водою.
  4. Закрити горловину посудини марлею, складеною у кілька шарів.
  5. Залишити майбутній вишняк бродити на 45-60 днів.

Слабоалкогольний, проте приємний напій готовий!

Аби зробити вишняк міцнішим, варто:

  1. Немиті вишні засипати у бутель.
  2. Приготувати цукровий сироп – три кг цукру змішати з трьома літрами води та варити кілька хвилин.
  3. Залити вишні цукровим сиропом.
  4. Закрити бутель марлевою кришкою.
  5. Настоювати вишняк близько двох місяців.

Хмільний та ароматний вишневий напій готовий!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка