Огірки варто збирати кожні три дні, якщо інтервал буде довшим, вони переростуть та перетворяться на велетнів. Перерослі огірки складно закрутити, тому доводиться придумувати різноманітні страви.
Що можна приготувати з перезрілих огірків – читайте в нашому матеріалі.
Рецепт салату на зиму
Цей рецепт дуже простий, але закуска на зиму виходить ідеальна.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- перезрілі огірки – 5 кг
- томатна паста – 250 г
- цукор – 250 г
- олія – 150 мл
- натертий часник – 150 г
- лимонна кислота – 1 ч. л.
- сіль – 3 ст. л.
Приготування:
- Ретельно помийте та наріжте огірки скибочками.
- Перекиньте нарізані огірки у каструлю та залийте томатною пастою.
- Додайте олію, сіль, цукор та натертий часник і ретельно перемішайте.
- Поставте каструлю на вогонь, доведіть огірки до кипіння та варіть протягом п’яти хвилин.
- На слабкому вогні варіть ще 10 хв.
- Паралельно простерилізуйте банки.
- Розподіліть гарячі огірки по банках та закатайте кришками.
Смачний салат на зиму з переспілих огірків готовий!
Смачна закуска з огірків на зиму
Цукор та сіль кладіть у страву залежно від ваших власних кулінарних уподобань.
Інгредієнти:
- огірки – 4 кг
- цибуля – 1 кг
- часник – 150 г
- чорний мелений перець – до смаку
- олія – 100 г
- оцет – 25 г
- сіль – 100 г
- цукор – 100 г
Приготування:
- Помийте та кружечками наріжте огірки.
- Цибулю почистьте та теж наріжте півкільцями.
- Часник можна теж мілко нарізати або скористатися часникодавкою.
- Змішайте усі інгредієнти та додайте цукор, перець, олія, сіль та оцет.
- Усе ретельно перемішайте.
- Отриманий салат розкладіть по літрових банках та стерилізуйте близько 20 хв.
Смачна зимова закуска з огірків готова!
Ікра з перезрілих огірків
У страву також можна додати печериці та нарізану зелень кропу чи петрушки.
Інгредієнти:
- огірки – 5 шт.
- цибулина – 1 шт.
- помідори великі – 4 шт.
- морква – 3 шт.
- солодний перець – 2 шт.
- олії – 50 мл
- сіль – 10 г
- чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Помийте та почистьте огірки.
- Приберіть з огірків насіння.
- Солодкий перець теж почистьте від насіння.
- Ретельно помийте моркву та натріть на крупній терці.
- Помідори, солодкий перець та огірки поріжте на дрібні кубики (можна скористатися блендером).
- Велику сковорідку поставте на вогонь та додайте трішки олії.
- Закиньте на сковорідку огірки та чекайте, поки вони почнуть випускати сік.
- Коли огірковий сік почне випаровуватися, додайте помідори, перець та моркву.
- Додайте спеції та готуйте близько 20-30 хв.
- Час від часу помішуйте майбутню ікру.
- Коли усі овочі стануть м’якими, можна розкладати по банках.
- Гарячу ікру викладіть у простерилізовані банки і закрутіть.
Коли огіркова ікра охолоне, можна ставити її у холодильник. Смачного!
Читайте також:
