Класичний рецепт капрезе містить лише три основних інгредієнти: помідори, моцарелу та базилік. Колір цих продуктів символізує прапор Італії.
Завдяки цьому відомий у всьому світі салат став однією з національних італійських страв. Як його можна приготувати вдома, ви дізнаєтесь у матеріалі Факти ICTV.
Капрезе: рецепт приготування салату
Для традиційного варіанту салату потрібна моцарела з молока чорних буйволиць. А найкращим сортом помідорів для капрезе вважають чері або волове серце. Отже, покроковий рецепт.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- 2-3 стиглі помідори
- 150 г сира моцарела
- кілька листочків зеленого базиліку
- 20 г оливкової олії першого холодного віджиму
- 3-4 краплі бальзамічного оцту
- сіль, свіжомелений чорний перець – до смаку
Приготування:
- Добре помийте помідори та базилік. Потім висушіть їх рушником або паперовою серветкою.
- Розріжте помідори кружальцями (приблизно 0,5 см), а потім покладіть їх на велику плоску тарілку.
- Наріжте моцарелу тонкими шматочками та викладіть між помідорами.
- Розкладіть листочки базиліку.
- Посоліть і поперчіть салат капрезе, а потім полийте оливковою олією. Додайте бальзамічного оцту.
От і все! Класичний італійський салат капрезе готовий. Насолоджуйтеся його неперевершеним смаком і ароматом.
Читайте також:
