Організм людини час від часу потребує очищення. Розпочати можна з кишечника, і для цього необов’язково пити якісь ліки. Можна приготувати простий салат, проте з секретним лікувальним інгредієнтом.
Його рецептом поділилася лікар Галина Похмурська.
– Свою назву Щітка салат отримав заслужено. Він, наче віник, вимітає сміття з кишечника – шлаки (пристінкове ослизнення), – говорить Галина Похмурська.
Цей вітамінний овочевий салат Щітка став улюбленим серед шанувальників здорового способу життя та різних дієт. На справді, це просто малокалорійна суміш свіжих овочів з додаванням насіння чорного кмину, заправлена олією з соком лимона.
Цікаво, що різні групи людей розповідають про стопроцентну дієвість рецепту салату Щітка: прихильники здорового харчування, фанати дієт, ті, хто дотримується посту або вегетаріанського принципу харчування, прихильники очищення організму.
Мабуть, в цьому й полягає унікальність такої овочевої суміші – вона корисна для всіх і підходить практично всім.
Отже, ділимося чудовим рецептом салату Щітка для кишківника, який безумовно треба приготувати та спробувати!
Салат Щітка: рецепт
Інгредієнти
- 1 сирий буряк
- 1 морква
- 300 г білокачанної капусти
- 1 пучок свіжої зелені (беріть ту, яку полюбляєте)
- 0,5 ч. л. соку лимона
- 1 ч. л. оливкової олії
- секретний лікувальний інгредієнт – 1 ч. л. насіння чорного кмину
Як приготувати салат Щітка:
- Сирий буряк натерти окремо та 7-10 хвилин тримати, не змішуючи з іншими інгредієнтами. Це треба для того, щоб вийшли леткі речовини.
- Моркву почистити і натерти на великій тертці.
- Капусту дрібно нашаткувати.
- Зелень помити, обсушити й подрібнити.
- Всі інгредієнти змішати, полити лимонним соком з олією і добре перемішати. Посипати насінням чорного кмину.
Салат треба жувати довго, це стимулює роботу травних соків та запобігає ослизненню ворсинок тонкого кишківника, нормалізує кислотність шлунку.
Іноді в салат Щітка додають яблука, чорнослив, сік лимона. А іноді оливки або маслини. Загалом, за бажанням, його можна різноманітити й іншими овочами – селерою, капуста кольрабі, солодким перцем.
