Перший урожай на городі не може не тішити. Молода картопля, салат, базилік – все це потрібно їсти, щоб наситити організм вітамінами. І найкраще вживати зелень у свіжому вигляді. Спробуйте приготувати вітамінний салат за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова.
Салат із молодої картоплі, спаржі та базиліком: рецепт
Із запропонованих інгредієнтів виходить дуже смачна, поживна та апетитна страва.
Інгредієнти для салату:
Зараз дивляться
- картопля середня – 300 г
- спаржа – 200 г
- листя салату ромен – 100 г
- томати – 200 г
Інгредієнти для соусу:
- пармезан – 2 ст. л.
- оливкова олія – 1 ст. л
- листя базиліка або тархун – 3 ст. л.
- волоські горіхи очищені (або арахіс, кеш’ю) – 2 ч. л.
- часник – 1 зубок
- сіль – до смаку
Як приготувати салат з молодої картоплі, спаржі та базиліку:
- Спершу складаємо всі інгредієнти для соусу песто в чашу блендера та перебиваємо їх.
- Відварюємо спаржу та картоплю до готовності.
- З картоплі зливаємо воду, залишивши 1 склянку – пізніше знадобиться.
- Картоплю остуджуємо і ріжемо півкружальцями, спаржу – на три частини.
- Ледве теплу воду, в якій варилася картопля, змішуємо з соусом песто.
- Промиваємо салат та просушуємо.
- Томати ріжемо півкружальцями.
- Викладаємо на тарілку листя салату. Зверху картоплю, томати, спаржу. Поливаємо соусом і за бажанням посипаємо пармезаном.
Смачного!