Салат з зеленим горошком – неперевершена закуска, яка має безліч варіацій, окрім новорічного олів’є. До того ж усе готується дуже швидко, тому підійде тим, хто завжди поспішає. Який салат можна приготувати з горошком – у матеріалі Фактів ICTV.
1. Салат з зеленим горошком, пекінською капустою та куркою
Цей салат стане чудовим доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Зберігайте рецепт!
Інгредієнти:
- 1 склянка зеленого горошку (замороженого або консервованого)
- 200 г пекінської капусти
- 1 варена куряча грудка
- 1 свіжий болгарський перець
- 1 невеликий пучок зеленої цибулі
- 1 невеликий пучок петрушки
- 2 ст. л. соусу теріякі
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець -до смаку
Приготування:
- Добре промиті овочі наріжте: пекінську капусту – соломкою, куряче м’ясо і болгарський перець – кубиками, цибулю та петрушку просто подрібніть.
- Приготуйте соус, поєднавши теріякі, оливкову олію, сіль і перець.
- Змішайте зелений горошок, пекінську капусту, болгарський перець, зелену цибулю та петрушку у великій мисці. Додайте соус, перемішайте і подавайте до столу.
2. Салат з зеленим горошком, авокадо, свіжою м’ятою, огірком та червоною цибулею
Оригінальний смак легкого салату сподобається всім, хто любить свіжі овочі та авокадо.
Інгредієнти:
- 100 г зеленого горошку (замороженого або консервованого)
- 1 стигле авокадо
- 2-3 гілочки свіжої м’яти
- 1 свіжий огірок
- 1 невелика червона цибуля
Для заправки:
- 20 мл оливкової олії
- сік одного лайма або лимона
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Добре промиті овочі наріжте кубиками, потім подрібніть м’яту.
- Приготуйте заправку. Збийте оливкову олію, сік лайма чи лимона, сіль і перець.
- Змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Подавайте охолодженим.

Фото: Unsplash
3. Салат з зеленим горошком, майонезом та яйцями
Простий, але ситний і легкий у приготуванні салат з зеленим горошком, яйцями та майонезом. Останній, до речі, можна зробити з аквафаби.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 г консервованого зеленого горошку
- 1 пучок петрушки
- 2-3 гілочки зеленої цибулі
- 50 г майонезу
- 1 зубчик часнику
- італійські сухі трави, сіль, чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Зваріть яйця протягом 5-7 хв, звільніть від шкаралупи та натріть на тертушку або поріжте кубиками.
- Промийте горошок. Додайте подрібнений часник, зелену цибулю, яйця, спеції та італійські трави.
- Змішайте з майонезом всі інгредієнти. Смачного!
4. Салат з зеленим горошком, сумішшю салатного листя, яблуками та помідорами
Овочі та фрукти є основними джерелами антиоксидантів, які допомагають організму боротися з окисленням та вільними радикалами.
Інгредієнти:
- 300 г салатного міксу
- 1 банка консервованого зеленого горошку
- 1 кисло-солоке яблуко
- 4 свіжих помідори
- 120 г твердого сиру
- 50 г майонезу
- сіль і чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Добре промийте салатне листя, овочі і фрукти.
- Наріжте кубиками сир, помідори і яблуко. Змішайте з листям салату, додайте сіль, чорний мелений перець і майонез.
- Розмішайте всі інгредієнти та подавайте салат до столу.
5. Салат з зеленим горошком, печінкою тріски, свіжим огірком та болгарським перцем

Фото: Unsplash
Така страва буде до вподоби шанувальникам здорового харчування, адже 100 г тунця містить магній, цинк, фосфор, селен, залізо, а також вітаміни A і E.
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого зеленого горошку
- 1 банка консервованого тунця у власному соку
- 1 свіжий огірок
- 1 болгарський перець
- сіль і чорний мелений перець – до смаку
Для заправки:
- 20 мл оливкової олії
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Промиті овочі наріжте кубиками або смужками.
- Зелений горошок також промийте під чистою водою.
- У мисці змішайте консервований тунець, зелений горошок, нарізаний перець та огірок.
- Додайте оливкову олію, сіль, перець та сік лимона.
- Добре перемішайте всі інгредієнти, за бажанням салат з горошком можна прикрасити зеленню.