Салати зі свіжих овочів: різні рецепти на кожен день

салат
Джерело: Depositphotos

Наступає сезон салатів зі свіжих овочів. Їх можна готувати щодня і жодного разу не повторитися. Це смачно, корисно і задіює фантазію.

Овочеві салати готуються дуже просто. Овочі потрібно помити, нарізати та залити заправкою. Все!

Але шеф Євген Клопотенко дає нам кілька рекомендацій, які допоможуть зробити з хорошого салату пречудовий.

Зараз дивляться

Рекомендація 1. Використовуйте тільки свіжі інгредієнти. Для приготування салату треба використовувати тільки хрусткі овочі.

Рекомендація 2. Намагайтеся додавати різноманітну свіжу зелень. Це надасть аромату та поживності будь-якому салату. Свіжа петрушка, кріп, кінза, базилік, зелена цибуля тощо. Додавайте на свій смак трави, насіння, горшки. Варіантів – море.

Рекомендація 3. Експериментуйте із заправками. Це можуть бути олії: ароматна нерафінована соняшникова, оливкова першого віджиму, лляна, кунжутна, горіхова тощо. Це може бути сік лимона, апельсина, ягід, яблучний.

Салат кашик

Інгредієнти

  • 1 огірок
  • 1 томат
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 червона цибуля
  • сік ½ лимона
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • сіль за смаком

Це салат з Туреччини. Головна відмінність його від звичних салатів – овочі нарізаються маленькими кубиками. Так вони будуть ідеально поєднуватися.

Томат і огірок помийте і наріжте дрібними кубиками. Кубики мають бути приблизно однакового розміру.

Петрушку промийте, відокремте стебла і дрібно порубайте листочки.

Почистьте цибулину, поріжте дрібними кубиками за прикладом огірка і томата.

Перекладіть овочі та петрушку в салатник і вичавіть сік з половини лимона.

Додайте  столову ложку оливкової олії та перемішайте.

Розкладіть салат по тарілках, посоліть до смаку.

Салат з томатами, зеленню та кавою 

Якщо у салат додати кілька видів зелені, буде смачніше. А якщо ще й трохи меленої кави – вийде справжній експеримент. І він буде вдалий!

Інгредієнти

  • 400 г томатів
  • 70 г листя петрушки
  • 70 г руколи
  • 1 ст. л. меленої кави
  • оливкова олія до смаку
  • сіль за  смаком

Томати і зелень промийте і дайте воді стекти. Томати поріжте великими шматочками, а зелень просто порвіть руками.

Викладіть зелень і томати в салатник, додайте сіль, мелену каву і оливкову олію.

Салат із томатів та зелені ваніллю

Головне у цьому салаті – обов’язково використати три сорти томатів різних кольорів. Адже кожен з них має свій особливий смак та аромат, а вкупі вони смакують просто чудово. Додавши дрібку ванільного цукру та лимонної цедри, ви отримаєте оригінальний смак.

Інгредієнти

  • 3 томати різних видів
  • 20 г листя петрушки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • за смаком ванільний цукор
  • за смаком лимонна цедра
  • за смаком сіль та перець

Томати (3 шт.) помийте і наріжте тонкими круглими слайсами.

Приготуйте ароматну олію. Петрушку (20 г), оливкову олію (2 ст. л.) і ванільний цукор (за смаком) збийте в блендері. Має вийти гарна зелена олія. Додайте до олії лимонну цедру. Співвідношенням складових можна змінювати.

Викладіть на тарілку порізані на слайси томати, а зверху налийте ароматної ванільної олії. Посоліть за смаком, посипте свіжомеленим чорним перцем.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка