Фото Їжа

Сезон у самому розпалі: як смажити кабачки в яйці та борошні

кабачки в яйці та борошні
Джерело: Depositphotos

Кабачок – один із найулюбленіших літніх овочів для більшості українців. З них можна приготувати кабачкове соте, оладки, крем-суп, рагу, запіканку, ікру та багато інших дієтичних страв.

Але смажені кабачки у клярі – завжди виграшний варіант, адже вони зберігають свою соковитість як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Як смажити кабачки в яйці та борошні – читайте в покроковій інструкції від Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Смажені кабачки в яйці та борошні: що знадобиться

Експериментуйте зі смаком – замінить звичайне пшеничне борошно на кукурудзяне. Вийде дуже смачно та апетитно.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – до вашого смаку
  • Італійські трави – до вашого смаку
  • Олія – для смаження

Як смажити кабачки в яйці та борошні:

  1. Спершу ретельно помийте та витріть кабачок паперовим рушником.
  2. Відріжте хвостики і наріжте кабачок на кружальця.
  3. Перекладіть нарізаний кабачок у миску, додайте улюблені спеції. Ретельно перемішайте.
  4. Візьміть дві миски. В одну насипте борошно, в іншу – вбийте яйце та перемішайте його до однорідності.
  5. Розігрійте сковорідку та влийте олію.
  6. Візьміть один шматочок кабачка, вмочіть його в яйце, а потім перекладіть в миску з борошном. Стежте, аби яйце та борошно рівномірно потрапляли на кабачок.
  7. Після борошна викладіть кабачок на сковорідку та обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.
  8. Обсмажте таким способом увесь кабачок.
  9. Тепер приготуйте смачний часниковий соус. Для соусу знадобиться майонез, часник і зелень за смаком. У маленьку миску видавіть трохи майонезу, додайте нарізаний кріп і подрібнений часник. Ретельно перемішайте соус, намажте його на кабачки та насолоджуйтеся. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка