Шашлик – улюблена літня страва багатьох людей. Найголовніше правило соковитого та ароматного шашлику – м’ясо та правильний маринад.
Щоб приготувати ніжне м’ясо, можна замаринувати його в пиві. Шашлик на пиві: рецепт приготування та важливі моменти – читайте в матеріалі.
Цей спосіб приготування шашлику може стати чудовою альтернативою звичайним методам і здивувати вас своїм результатом.

Шашлик на пиві: рецепт приготування
Головний інгредієнт маринаду – пиво. Воно надає м’ясу неповторний смак та аромат, а також робить його дуже ніжним. До цього можна також додати різноманітні спеції та трішки цукру (на 1 кг м’яса 0,5 ч. л.).
Інгредієнти:
- свиняче м’ясо (можна взяти шийку, лопатку, грудку) – 1,5 кг;
- пиво світле (можна безалкогольне) – 300-500 мл;
- цибуля ріпчаста – 3-4 штуки;
- перець чорний мелений – до смаку;
- сіль – до смаку.
Як приготувати шашлик на пиві:
- Помийте м’ясо під проточною водою і наріжте його шматочками.
- Наріжте цибулю кільцями. Укладіть шматочки свинини у каструлю чи пластиковий лоток.
- Додайте цибулю та сухі спеції, не соліть.
- Накрийте кришкою, залиште м’ясо в сухому маринаді на 1 годину за кімнатної температури.
- Після цього залийте свинину пивом і поставте маринуватися на 2-3 години в холодильник (краще – на ніч).
- Коли вугілля готове, нанизуйте шашлик на шампури, чергуючи з цибулею.
- Викладіть шашлик на мангал. У процесі смаження періодично перевертайте та поливайте м’ясо маринадом з пляшки.
- Смажити шашлик на пиві потрібно 20-30 хвилин.
Подавайте м’ясо зі свіжими овочами та соусами (томатним, барбекю, гірчичним тощо).
Цей шашлик маринований у пиві матиме неповторний смак та аромат, який точно сподобається вам і вашим гостям!
