Фото Їжа

Шашлик на пиві: рецепт приготування покроково

Шашлик
Джерело: Unsplash

Шашлик – улюблена літня страва багатьох людей. Найголовніше правило соковитого та ароматного шашлику – м’ясо та правильний маринад.

Щоб приготувати ніжне м’ясо, можна замаринувати його в пиві. Шашлик на пиві: рецепт приготування та важливі моменти – читайте в матеріалі.

Цей спосіб приготування шашлику може стати чудовою альтернативою звичайним методам і здивувати вас своїм результатом.

Зараз дивляться

Шашлик на пиві: рецепт приготування

Головний інгредієнт маринаду – пиво. Воно надає м’ясу неповторний смак та аромат, а також робить його дуже ніжним. До цього можна також додати різноманітні спеції та трішки цукру (на 1 кг м’яса 0,5 ч. л.).

Інгредієнти:

  • свиняче м’ясо (можна взяти шийку, лопатку, грудку) – 1,5 кг;
  • пиво світле (можна безалкогольне) – 300-500 мл;
  • цибуля ріпчаста – 3-4 штуки;
  • перець чорний мелений – до смаку;
  • сіль – до смаку.

Як приготувати шашлик на пиві:

  1. Помийте м’ясо під проточною водою і наріжте його шматочками.
  2. Наріжте цибулю кільцями. Укладіть шматочки свинини у каструлю чи пластиковий лоток.
  3. Додайте цибулю та сухі спеції, не соліть.
  4. Накрийте кришкою, залиште м’ясо в сухому маринаді на 1 годину за кімнатної температури.
  5. Після цього залийте свинину пивом і поставте маринуватися на 2-3 години в холодильник (краще – на ніч).
  6. Коли вугілля готове, нанизуйте шашлик на шампури, чергуючи з цибулею.
  7. Викладіть шашлик на мангал. У процесі смаження періодично перевертайте та поливайте м’ясо маринадом з пляшки.
  8. Смажити шашлик на пиві потрібно 20-30 хвилин.

Подавайте м’ясо зі свіжими овочами та соусами (томатним, барбекю, гірчичним тощо).

Цей шашлик маринований у пиві матиме неповторний смак та аромат, який точно сподобається вам і вашим гостям!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка