Після відпочинку на природі іноді залишається шашлик. У багатьох постає питання: що приготувати з вчорашнього шашлику? З креативністю і кількома простими ідеями можна перетворити шашлик на нові, дуже апетитні та ситні страви.
Отже, що приготувати з вчорашнього шашлику? Ділимося швидкими рецептами плову з шашликом, молодої картоплі, салату, макаронів по-флотськи, омлету і навіть піци. Буде дуже смачно!
Макарони по-флотськи з шашликом
Швидка та ситна паста з м’ясом – чудова ідея для ситного обіду чи вечері.
Інгредієнти:
- макаронні відварені – 400 г
- шашлик – 300 г
- цибулина – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- часник – 1 зубок
- томатний соус – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- олія – до смаку
- петрушка – для прикрашання
Як приготувати макарони по-флотськи з шашликом:
- Почищену цибулину та помідор нарізати кубиками.
- У сковороді розігріти олію, викласти цибулю та смажити 10 хвилин.
- Потім додати помідор і смажити ще 5 хвилин.
- Тим часом перемолоти шашлик та викласти його у сковороду з овочами.
- Додати сіль, перець, подрібнений часник, томатний соус та готувати ще близько 10 хвилин.
- Макарони викласти у сковороду з засмажкою та гарно перемішати.
- Прикрасити страву нарізаною зеленню і подати до столу.
Салат з шашликом “Ситий тато”
Створіть апетитний салат, додавши до нього шматочки шашлику та овочі.
Інгредієнти:
- шашлик – 200 г
- помідори – 2 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- цибулина фіолетова – 1 шт.
- огірок малосольний – 1-2 шт.
- оливкова олія, сіль, перець, сік лимона – до смаку
Як приготувати салат з шашликом:
- Овочі промити, довільно нарізати та перекласти у миску.
- М’ясо нарізати кубиками. Зелень дрібно нарізати. Усе викласти у миску до овочів.
- Для заправки до оливкової олії додати сіль, перець та сік лимона.
- Отриманою заправкою полити салат і перемішати.

Що ще можна приготувати з вчорашнього шашлику? Звісно улюблену багатьма піцу!
Піца з шашликом та моцарелою
Використовуйте шашлик як один з інгредієнтів піци.
Інгредієнти:
- заготовка для піци – 1 шт.
- шашлик (нанизаний на дерев’яні шпажки) – 4 шампури
- помідор – 1 шт.
- томатний соус – 2-3 ст. л.
- італійські або прованські трави – пів чайної ложки
- моцарела – 100 г
- олія – для змащення дека
Як приготувати піцу з шашликом та моцарелою:
- На деко, злегка змащене олією, викладаємо заготовку для піци та змащуємо її томатним соусом.
- Викладаємо кружальця помідорів, посипаємо травами та 1/2 тертого сиру.
- Тепер викладаємо шашлик і посипаємо сиром, що залишився.
- Випікаємо у духовці за 190 °С до готовності.

Шашлик в омлеті з овочами
Приготуйте смачний сніданок, додавши шашлик до омлету.
Інгредієнти:
- яйця – 5-6 шт.
- молоко – 4 ст. л.
- шашлик – 200 г
- сир не плавкий: тофу чи адигейський – 70 г
- овочі асорті (морожені) – 100 г
- олія – 2 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
Як приготувати шашлик в омлеті з овочами:
- У сковороді розігріти олію, викласти овочі та обсмажити їх, постійно помішуючи, на великому вогні протягом 2-3 хвилин.
- Викласти нарізаний шашлик, готувати ще 3 хвилини.
- Яйця збити вінчиком з молоком, сіллю та перцем.
- Поверх овочів з м’ясом викласти нарізаний кубиками сир.
- Влити яєчну суміш. Накрити сковороду кришкою і готувати до готовності (близько 12-15 хвилин).
Плов з шашликом
Додавання у плов шашлику надасть страві багатого аромату та нового смаку.
Інгредієнти:
- рис – 2 склянки
- шашлик – від 400 г
- цибулина – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- помідор – 1 шт.
- часник – 1 5-6 зубків
- сіль, перець, паприка, куркума, лавровий лист – до смаку
- олія – для смаження
Як приготувати плов з шашликом:
- Рис ретельно промити холодною водою 4-7 разів. Зубки часнику промити (чистити не треба).
- Почищені, помиті на нарізані овочі обсмажити у глибокій сковороді на олії до напівготовності. Окрім цибулі та моркви, можна також використати солодкий перець та помідори.
- Викласти у сковороду з овочами шашлик, готувати 5 хвилин.
- Потім додати сіль, усі спеції, перемішати та потримати на вогні 1 хвилину.
- Перекласти у сковороду промитий рис, влити 4 склянки води, розкласти зубки часнику і готувати на маленькому вогні близько 25 хвилин до готовності.
Молода картопля з шашликом
Гарна ідея приготування молодої картоплі з м’ясом у духовці.
Інгредієнти:
- картопля молода – 1 кг
- шашлик – 500 г
- цибулина – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль, перець, паприка, лавровий лист – до смаку
- вершкове масло – для смаження
Як приготувати молоду картоплю з шашликом:
- Картоплю гарно промити, викласти у каструлю, додати 1 ст. л. солі та відварити до готовності.
- У сковороді на вершковому маслі обсмажити цибулю та моркву до напівготовності.
- У форму для запікання викласти нарізану молоду, смажені овочі та шашлик.
- Посипати сіллю, перцем та іншими спеціями, перемішати.
- Запікати у духовці за 190 °С близько 15 хвилин. Подати страву гарячою.
Ще ідеї приготування страв з шашликом
- Лаваш з шашликом – ідеальний варіант для тих, хто цінує час та смак. Його можна приготувати за декілька хвилин, а результат перевершить всі очікування. Зібрані разом шматочки соковитого шашлику, хрустка свіжа зелень та ароматний лаваш – що може бути смачніше?!
- Використайте шматочки шашлику для приготування смачних сендвічів чи бургерів. Просто нагрійте шматочки м’яса та додайте до свіжого хліба або булочки разом з улюбленими соусами та овочами. Гарячі шматочки шашлику у поєднанні з прохолодними овочами створять чудовий контраст смаків.
Що приготувати з вчорашнього шашлику ми вже знаємо. Ідей – безліч! Який рецепт оберете ви?!
А якщо вам просто треба вчорашній шашлик “оживити”, зробити смачний та апетитним для подальшого вживання, зробіть от що. Розігрійте у пательні 1 ст. л. оливкової олії, викладіть шашлик та посмажте, близько 3-4 хвилин. Потім трішки посоліть, поперчіть, можна навіть додати дрібку цукру. Влийте на 500 г шашлику близько 100 мл води й тушкуйте 5-10 хвилин. Викладіть “реабілітований” шашлик поверх відвареної картоплі або пюре. Подайте з овочевим салатом.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.