Літні ягоди дарують нам незабутній смак та аромат, який асоціюється з теплом, сонцем і відпочинком. Пиріг із суницею – чудовий спосіб насолодитися цими дарами природи.
Суниця багата на вітаміни та мінерали. Вона містить велику кількість вітаміну С, який є потужним антиоксидантом і сприяє зміцненню імунної системи. Крім того, вона містить вітаміни групи B, вітамін A, вітамін E, калій, магній, кальцій, залізо і фолієву кислоту.
Суниця має один з найінтенсивніших ароматів серед ягід, і це зумовлено високим вмістом ароматичних сполук.
Отже, сьогодні ділимося неймовірно смачним та швидким у приготуванні рецептом пирога з суницею.
Як готувати пиріг із суницею
Розпушувач у рецепті можна замінити содою, гашеною оцтом у тій же пропорції.
Інгредієнти:
- кефір, закваска чи рідкий натуральний йогурт – 90 г
- вершкове масло або маргарин – 80 г
- борошно пшеничне – 250 г
- цукор – 100 г
- сіль – дрібка
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- яйця – 2 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
- суниця – 300 г +ягоди для прикрашання
- цукрова пудра для прикрашання – 1 ст. л.
Пиріг із суницею: рецепт покроково
- Вершкове масло чи маргарин збиваємо з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі.
- Додаємо яйця і ще раз збиваємо близько 1 хвилини. Вливаємо кефір і збиваємо 20 секунд.
- Борошно просіюємо з розпушувачем і, збиваючи на низьких обертах міксера, замішуємо.
- Ягоди суниці промиваємо, обсушуємо, видаляємо хвостики.
- У форму, змащену олією чи вершковим маслом, виливаємо половину тіста. Розкладаємо ягоди.
- Викладаємо на ягоди тісто, що залишилося. Поверхню пирога розрівнюємо.
- Пиріг з суницею випікаємо у духовці за 180 °С приблизно 35 хвилин.
- Цукрову пудру викладаємо на маленьке ситечко і посипаємо готовий пиріг. Прикрашаємо ягодами. Смачного!
За бажанням пиріг з суницею можна подати з молочним коктейлем чи кулькою морозива.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.