Смачна страва на новорічний стіл! Як приготувати запечені баклажани

рецепт, баклажани

До Нового року залишилося декілька днів, тому зараз саме час планувати меню для святкового столу. Яскравою його частиною може стати страва з баклажанів.

Шеф реаліті Пекельна кухня на Новому каналі Алекс Якутов розповів, як смачно приготувати запечені баклажани (меланзану) до новорічного столу.

Інгредієнти

  • Баклажани – 3-4 шт
  • Помідори пелаті – 1 банка
  • Натертий пармезан – 100-150 г
  • Сіль, цукор – за смаком.

Приготування

  1. У баклажанів відріжте плодоніжки. Наріжте баклажани слайсами однакового розміру. Обсмажте на сковороді з великою кількістю олії. Можна зробити як фритюр.
  2. Після обсмажування, відправте баклажани на серветки, щоб вони вбрали в себе зайву олію.
  3. Візьміть помідори пелаті. Перебийте блендером, додайте цукор та сіль за смаком. Якщо соус вийшов дуже густим, розбавте його водою.
  4. Викладіть баклажани в ємність для запікання, посипте пармезаном, залийте томатами. Знову викладіть баклажани, посипте їх пармезаном та залийте соусом. Так викладайте шарами. Останній шар “закрийте” сиром.
  5. Духовку розігрійте до 180-200°. Поставте меланзану та запікайте при високій температурі близько 20 хвилин.

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка