Фото Їжа

Смачна заправка для фунчози: найсмачніші рецепти та поради

Смачна заправка для фунчози

Заправка для фунчози – ключовий елемент цієї апетитної азійської страви, який додає їй виразного смаку та аромату. Приготувати смачну заправку можна вдома, контролюючи рівень гостроти, солодкості та кислинки.

Тому ділимося рецептами смачної заправки для фунчози та порадами щодо приготування. Детальніше – в матеріалі.

Заправка для фунчози в домашніх умовах

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. олії (бажано кунжутної)
  • 2 ст. л. рисового оцту (або яблучного, якщо немає рисового)
  • 50 мл води
  • перець чилі – до смаку
  • 1 зубок часнику
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. меленого імбиру
  • 1/2 ч. л. коріандру
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. У сотейнику з товстим дном змішайте цукор, сіль та воду. Доведіть до кипіння.
  2. Акуратно влийте соєвий соус, олію та оцет, перемішайте.
  3. Подрібніть чилі (можна з насінням чи без нього – залежно від бажаного рівня гостроти) та пропущений через прес часник. Додайте до суміші.
  4. Додайте сухі спеції – коріандр і імбир. Для кращого розкриття аромату їх можна попередньо підсмажити на сухій сковороді.
  5. Знову доведіть заправку до кипіння, потім охолодіть до кімнатної температури.

Використовуйте для заправки фунчози з овочами, грибами, м’ясом чи морепродуктами.

Заправка для фунчози: як приготувати з додатковими інгредієнтами

Щоб урізноманітнити смак класичної заправки, можна додати:

  • Арахіс або кунжут – для горіхової нотки та приємного хрускоту.
  • Сік лимона чи лайма – для легкої цитрусової кислинки.
  • Мед або сироп агави – для ніжної солодкості.
  • Рибний соус – для глибшого азійського смаку.
  • Мелений кардамон або бодян – для незвичного аромату.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка