Смачні, як із бочки: як засолити огірки на зиму

огірки
Джерело: Pexels

Любите частувати гостей домашніми смаколиками? Тоді маємо чудовий рецепт традиційної української страви, що є відмінною закускою до м’яса, риби та інших страв.

Приготувати смачні хрусткі огірки досить просто. Для цього знадобиться лише нестримне бажання, свіжі овочі, сіль, часник, кріп і листя смородини та хрону.

Як засолити огірки на зиму: рецепт

Інгредієнти на 3-літрову банку

Зараз дивляться
  • 1 кг огірків;
  • 80 г солі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 пучок свіжого кропу та 1 стебло з насінням;
  • 5-6 листків смородини;
  • 3 листки хрону.

Приготування:

  1. Ретельно помийте огірки, кріп та листя.
  2. На дно банки покладіть зелень кропу разом зі стеблом, листя смородини та хрону. Потім огірки.
  3. Подрібніть часник і додайте сіль. Покладіть цю суміш у банку.
  4. Залийте огірки холодною кип’яченою водою.
  5. Накрийте банку капроновою кришкою та поставте у холодне місце –  холодильник або погріб.

Поради:

  • Для квашених огірків найкраще підходять овочі невеликого розміру.
  • Щоб огірки швидше заквасилися, можна додати трохи цукру.
  • Якщо хочете, щоб огірки були гострими, покладіть перець чилі.

Насолоджуйтесь самі та пригощайте гостей. А ще більше цікавих рецептів – на Смачно.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка