Любите частувати гостей домашніми смаколиками? Тоді маємо чудовий рецепт традиційної української страви, що є відмінною закускою до м’яса, риби та інших страв.
Приготувати смачні хрусткі огірки досить просто. Для цього знадобиться лише нестримне бажання, свіжі овочі, сіль, часник, кріп і листя смородини та хрону.
Як засолити огірки на зиму: рецепт
Інгредієнти на 3-літрову банку
Зараз дивляться
- 1 кг огірків;
- 80 г солі;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 пучок свіжого кропу та 1 стебло з насінням;
- 5-6 листків смородини;
- 3 листки хрону.
Приготування:
- Ретельно помийте огірки, кріп та листя.
- На дно банки покладіть зелень кропу разом зі стеблом, листя смородини та хрону. Потім огірки.
- Подрібніть часник і додайте сіль. Покладіть цю суміш у банку.
- Залийте огірки холодною кип’яченою водою.
- Накрийте банку капроновою кришкою та поставте у холодне місце – холодильник або погріб.
Поради:
- Для квашених огірків найкраще підходять овочі невеликого розміру.
- Щоб огірки швидше заквасилися, можна додати трохи цукру.
- Якщо хочете, щоб огірки були гострими, покладіть перець чилі.
Насолоджуйтесь самі та пригощайте гостей. А ще більше цікавих рецептів – на Смачно.