Фото Їжа

Смачно та ситно: рецепт картопляників із грибами в духовці

картопляники

Картопляники з грибами в духовці – хороша альтернатива, якщо звичні страви з картоплі вже приїлися. Це незвичне поєднання знайомих для українців інгредієнтів, яке обов’язково потрібно спробувати.

Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів рецепт приготування картопляників із грибами в духовці.

Як приготувати картопляники з грибами

Інгредієнти:

  • 5-6 картоплин;
  • 200 г борошна;
  • 200 г печериць (5-6 шт.);
  • 3 яйця;
  • 20-25 г вершкового масла;
  • 2 зубки часнику;
  • 200-300 г яловичих кісток (для соусу);
  • 15-20 мл білого сухого вина (для соусу);
  • 1 цибулина;
  • сіль – до смаку

Приготування картопляників:

  1. Картоплю очистіть і наріжте довільними невеликими кубиками. Покладіть в сотейник, додайте 2 зубчики часнику і сіль до смаку. Відваріть приблизно 20 хв. до готовності картоплі.
  2. Злийте воду з готової картоплі, витягніть зубчики часнику, вони потрібні були для аромату, і зробіть пюре. У поре потрібно залишити якомога менше рідини, щоби тісто вийшло потрібної консистенції. У картопляне пюре додайте 2 жовтки та посоліть за смаком.
  3. Додайте борошно. Якщо ви відчуваєте, що його трохи не вистачає, можна додати ще трохи. Добре вимішайте тісто, воно повинно бути щільним і не падати з ложки.
  4. Печериці добре промийте та наріжте дуже дрібним кубиком. Очистіть одну цибулину та наріжте її приблизно таким же дрібним кубиком, як і гриби.
  5. Розігрійте сковороду з 1 ст. л. рослинної олії та обсмажте гриби до випаровування рідини. Потім додайте до грибів кубики цибулі. Смажте на невеликому вогні до прозорості цибулі.
  6. Сформуйте з картопляного тіста круг, як для вареників. Викладіть всередину начинку з грибів. Закрийте начинку шаром тіста та сформуйте кульку, приблизно як для пиріжків.
  7. Змастіть підготовлені картопляники яєчним жовтком і випікайте в духовці за 180 °C приблизно 20 хв.
  8. Для соусу на ту ж сковороду викладіть кістки трохи присипані борошном. Смажте на сильному вогні без масла приблизно 4-5 хв до утворення рум’яної скоринки.
  9. Потім викладіть кістки зі сковороди та дайте їй охолонути приблизно хвилину. Потім поверніть сковороду на середній вогонь і додайте 15-20 г вина.
  10. Додайте 20-25 г вершкового масла і посоліть за смаком. Зачекайте кілька хвилин до випарювання вина.
  11. За можливості готовий соус краще процідити через сито, він вийде досить концентрованим. Готові картопляники збризніть соусом або умочіть в нього та подавайте до столу гарячими.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка