Гриби парасольки за своїми смаковими якостями анітрохи не поступаються білим грибам. Їх можна смажити, тушити, сушити, маринувати та робити на зиму грибну ікру, чудову закуску, що прикрасить будь-який стіл.
Нічого складного, цей процес опанує навіть кулінар-початківець.
Як приготувати гриби парасольки: рецепт ікри
Інгредієнти
Зараз дивляться
- Гриби парасольки – 1 кг;
- Цукор – 2 ч. л.;
- Гірчиця – 1 ст. л.;
- Олія рослинна – 70 мл;
- Сіль, перець мелений чорний – за смаком;
- Оцет – 4 ст. л.
Приготування
- Капелюшки парасольок добре почистити, промити під проточною водою та відварити в підсоленій воді (2 ст. л. солі на 1 л води) приблизно 20 хвилин.
- Відкинути гриби на друшляк, охолодити й пропустити через м’ясорубку.
- Додати олію, оцет і гірчицю, сіль, цукор, перець мелений і добре перемішати.
- Масу викласти на гарячу пательню, накрити кришкою та готувати приблизно 5 хвилин.
- Тим часом підготувати стерилізовані банки 0,5 л, розкласти ікру та поставити банки в гарячу воду.
- Процес стерилізації проводити на повільному вогні впродовж 40 хвилин.
- Закатати банки кришками, дати охолонути та зберігати у прохолодному місці.