Смачний делікатес: ікра з грибів парасольок

Смачний делікатес: ікра з грибів парасольок
Джерело: Pixabay

Гриби парасольки за своїми смаковими якостями анітрохи не поступаються білим грибам. Їх можна смажити, тушити, сушити, маринувати та робити на зиму грибну ікру, чудову закуску, що прикрасить будь-який стіл.

Нічого складного, цей процес опанує навіть кулінар-початківець.

Як приготувати гриби парасольки: рецепт ікри

Інгредієнти

Зараз дивляться
  • Гриби парасольки – 1 кг;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Олія рослинна – 70 мл;
  • Сіль, перець мелений чорний – за смаком;
  • Оцет – 4 ст. л.

Приготування

  1. Капелюшки парасольок добре почистити, промити під проточною водою та відварити в підсоленій воді (2 ст. л. солі на 1 л води) приблизно 20 хвилин.
  2. Відкинути гриби на друшляк, охолодити й пропустити через м’ясорубку.
  3. Додати олію, оцет і гірчицю, сіль, цукор, перець мелений і добре перемішати.
  4. Масу викласти на гарячу пательню, накрити кришкою та готувати приблизно 5 хвилин.
  5. Тим часом підготувати стерилізовані банки 0,5 л, розкласти ікру та поставити банки в гарячу воду.
  6. Процес стерилізації проводити на повільному вогні впродовж 40 хвилин.
  7. Закатати банки кришками, дати охолонути та зберігати у прохолодному місці.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка