Ви коли-небудь куштували суп-пюре з печериць? Це саме та перша страва, яку варто спробувати!
Рецепт крем-супу із печериць простий у приготуванні, а сама страва має витончений природний смак, який поєднує в собі ніжність грибів з легким та приємним ароматом вершків.
При виборі печериць для приготування супу-пюре треба дотримуватися деяких правил, щоб забезпечити апетитний вигляд страви:
Зараз дивляться
- Обирайте свіжі печериці, які мають яскравий білий або кремовий колір. Уникайте плодів з темними плямами, а також липкі або жовтуваті.
- Гриби повинні мати тверді, пружні шапочки та ніжки, без ознак в’ялості або м’якості. Уникайте грибів з пожовклими або обвітреними краями.
- Свіжі печериці мають легкий, приємний аромат. При купівлі слідкуйте, щоб не було навіть легких ознак плісняви та неприємного запаху.
Суп-пюре із печериць: рецепт покроково
У страву можна також додати картоплю та плавлений сир. На вказану кількість інгредієнтів достатньо буде 80-100 г сиру та 1-2 картоплини.
Інгредієнти:
- печериці свіжі – 500 г
- цибулина ріпчаста – 1 шт.
- часник – 1-2 зубки
- вершкове масло – 60 г
- вода, овочевий, грибний або курячий бульйон – 2 л
- вершки (не жирні) – 200 г
- сіль, мелений чорний або білий перець, мускатний горіх, розмарин – до смаку
- зелень кропу та смажені печериці – для подачі
Приготування супу-пюре із печериць:
- Печериці та цибулю промиваємо. Цибулину чистимо. Гриби нарізаємо пластинками, а цибулину – кубиками.
- У пательні розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо цибулю і смажимо 5 хвилин. Потім додаємо гриби й смажимо ще, іноді помішуючи, орієнтовно 10 хвилин. Наприкінці приготування додаємо подрібнений часник.
- У каструлі доводимо до кипіння воду або бульйон. Викладаємо гриби з цибулею і готуємо 10 хвилин.
- Вміст каструлі переливаємо на друшляк. Печериці з цибулею збиваємо занурювальним блендером.
- Знову доводимо у каструлі до закипання бульйон зі збитими продуктами.
- Потім вливаємо вершки та доводимо до кипіння.
- Суп солимо, перчимо, посипаємо спеціями до смаку.
Суп пюре із печериць готовий. Подаємо у глибоких тарілках, прикрасивши кропом та смаженими грибами. Грінки або сухарики також будуть чудовим додатком до страви.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.