Фото Їжа

Тісто для пельменів: ідеальний рецепт

Тісто на пельмені

Рецепт запропонованого нами тіста для пельменів дуже простий та готується усього з чотирьох інгредієнтів. З нього виходять дуже смачні та соковиті пельмені. А все тому, що зроблені власноруч, в домашніх умовах.

Пельмені з цього тіста можна заморозити для подальшого приготування.

Ділимося класичним рецептом тіста на пельмені на воді. Якщо бажаєте приготувати заварне, переходьте за посиланням.

Зараз дивляться

То яке ж тісто для пельменів краще: заварне чи звичайне? Ці два види тіста чудово підходять для приготування пельменів. Класичне виходить більше тверде, але начинка буде соковитіша. Із заварним тістом легше працювати, воно м’яке, але начинка буде менш соковитою.

Рецепт тіста на пельмені

Головне правило – не “забивайте” тісто борошном і тоненько розкочуйте качалкою від центру до країв, скрізь однаково натискаючи.

Інгредієнти:

  • вода холодна – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 500 г (750 мл)
  • сіль (крупна) – 1 ч. л.

Приготування:

  1. У миску влити холодну воду, додати яйце, сіль і добре перемішати.
  2. Поступово ввести просіяне борошно і замісити м’яке тісто.
  3. Пельменне тісто готове. Залишаємо його на 30 хвилин, а в цей час можна приготувати начинку.

Для начинки беруть будь-яке м’ясо: свинину, телятину, яловичину або м’ясо птиці. Обов’язково додають цибулю та спеції. Зазвичай зі спецій додають сіль та мелений чорний перець. Але якщо у вас яловичий фарш, можна додати кілька дрібок меленої зіри та коріандру. Щоб начинка вийшла соковита, влийте в уже готовий фарш трохи води, перемішайте і поставте в холодильник на 20 хвилин.

Пельмені можна ліпити вручну або зробити в пельменниці. Для звичайної пельменниці тісто розділяємо на 8 однакових частин. Під час розкачування з двох боків посипаємо борошном.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка