Львівський сирник – це ніжний десерт, у якому поєднується сир з присмаком апельсинової та лимонної цедри та шоколадна апетитна глазур.
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом ідеального львівського сирника.
Львівський сирник: необхідні інгредієнти
- 500 г кисломолочного сиру 9%;
- 2 варені середні картоплини;
- 50 г вершкового масла (+20 г для змащування форми);
- 150 г цукру;
- 3 яйця;
- 1 лимон (цедра);
- 1 апельсин (цедра);
- 50 г волоських горіхів;
- 10 г ванільного цукру;
- 50 г родзинок;
- 1 ст. л. борошна;
- дрібка солі.
Для шоколадної глазурі:
Зараз дивляться
Львівський сирник: як приготувати в домашніх умовах
- Дістати вершкове масло з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Дві середні картоплини почистити та цілими відварити у воді, додавши дрібку солі. Сир перетерти через сито або перебити блендером. Родзинки залити кип’ятком на 10 хв, а потім викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайву рідину. Увімкнути розігріватися духовку до 180 °C.
- Для тіста у миску треба висипати цукор та додати масло. Натерти цедру одного апельсина та лимона. Перетерти інгредієнти віничком.
- Відокремити білки від жовтків з яєць. Жовтки ввести у масляну суміш, консистенція має стати однорідною.
- Картоплю натерти на дрібній тертці та перекласти у масляно-яєчну суміш. До неї додати сир, родзинки і перемішати.
- Збити білки в густу піну в чистій та сухій посудині. Обережно за допомогою силіконової лопатки вміщати їх у тісто.
- Потім треба взяти форму для випікання, змазати її маслом та притрусити борошном. Перекласти тісто у форму та розрівняти. Випікати за температури 180 °C протягом години в режимі конвекції.
- Для шоколадної глазурі потрібна термостійка миска. Додати туди поламаний чорний шоколад, вершкове масло та вершки. Миску поставити на парову баню, щоб вона не торкалася води. Має вийти глянцева шоколадна суміш.
- Дістати сирник з духовки, дати охолонути у формі, а потім залити теплою глазур’ю та посипати волоськими горіхами.
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко