Варення з калини: покроковий рецепт

клина
Джерело: Depositphotos
Калина взимку, коли пережила перші морози, стає тільки смачнішою – гіркота йде геть, а грона ще пружні й соковиті. Ідеально для приготування варення, вважає шеф Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
Приготування:
  1. Ополосніть грона калини проточною водою, викладіть на паперовий рушник і дайте трохи обсохнути. Акуратно обірвіть ягоди і перетріть через сито, користуючись рукавичками.
  2. Простерилізуйте  банку та кришку.
  3. Додайте калинову масу в сотейник, де будете проварювати варення з калини, всипте цукор і добре розмішайте.
  4. Додайте сухий імбир. Знову добре розмішайте. А потім додайте помитий чебрець, м’яту та мелісу у жмутах.
  5. Поставте сотейник на середній вогонь і проваріть протягом 1-2 хвилин. Вийміть трави. Їх можна додавати у чай одразу і отримати чималу насолоду.
  6. Налийте варення в банку, накрийте кришкою і закатайте. Якщо плануєте їсти одразу, то можна накрити звичайною пластиковою кришечкою. Зберігати таке варення треба в холодильнику.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка