Калина взимку, коли пережила перші морози, стає тільки смачнішою – гіркота йде геть, а грона ще пружні й соковиті. Ідеально для приготування варення, вважає шеф Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
Приготування:
- Ополосніть грона калини проточною водою, викладіть на паперовий рушник і дайте трохи обсохнути. Акуратно обірвіть ягоди і перетріть через сито, користуючись рукавичками.
- Простерилізуйте банку та кришку.
- Додайте калинову масу в сотейник, де будете проварювати варення з калини, всипте цукор і добре розмішайте.
- Додайте сухий імбир. Знову добре розмішайте. А потім додайте помитий чебрець, м’яту та мелісу у жмутах.
- Поставте сотейник на середній вогонь і проваріть протягом 1-2 хвилин. Вийміть трави. Їх можна додавати у чай одразу і отримати чималу насолоду.
- Налийте варення в банку, накрийте кришкою і закатайте. Якщо плануєте їсти одразу, то можна накрити звичайною пластиковою кришечкою. Зберігати таке варення треба в холодильнику.
Джерело: Євген Клопотенко
Зараз дивляться