Яблучний сидр: рецепт освіжного напою з додаванням дріжджів

Яблучний сидр
Джерело: Unsplash

Сидр – смачний літній напій, який зазвичай готують із яблук. Також є рецепти на основі груш, але такий напій називають перрі.

Як зробити яблучний сидр із додаванням дріжджів в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Яблучний сидр – покроковий рецепт

Готується сидр шляхом бродіння – натуральним способом або з додаванням дріжджів. Сидр натурального бродіння готується довго та потребує спеціального температурного режиму. Тому зазвичай напій готують із дріжджами.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 кг
  • Дріжджі пресовані – 6 г
  • Цукор – 4 ст. л.

Як готувати сидр:

Яблучний сидр

Фото: Unsplash

  1. Спершу потрібно ретельно помити та почистити яблука, видаливши усе насіння. Потім наріжте яблука на невеликі шматочки та відправте у соковичавлювач.
  2. Якщо сік вийшов дуже густий, додайте склянку води та перелийте рідину в банку.
  3. До соку додайте 4 ст. л. яблучної мʼякоті (вона залишиться в соковичавлювачі), цукор і дріжджі. Ретельно перемішайте рідину та накрийте банку марлею, складеною в кілька разів.
  4. Залиште банку з соком в темному місці на 24 години.
  5. Через день натягніть і закріпіть на горлечко банки гумову рукавичку, попередньо зробивши в ній маленьку дірочку.
  6. Через 2-3 дні рукавичка повинна надутися, а потім здутися і впасти. Після цього банку потрібно закрити капроновою кришкою та поставити на 2-3 тижні в темне місце.
  7. Після закінчення часу потрібно процідити напій і розлити по пляшках. Поставте сидр у холодильник на кілька годин і насолоджуйтеся смаком!

Зберігати напій потрібно за температури 7-10°C.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка