Штолен – це традиційна німецька різдвяна випічка, яка своєю формою і білим кольором має нагадувати загорнуте в пелюшки немовля – Ісуса Христа. Головна його особливість – багато начинки та тривале зберігання. Що довше зберігається кекс, то смачнішим він стає.
Як правильно зберігати штолен – читайте в нашому матеріалі.
Як зберігати штолен – правила
Штолен, німецький пиріг із цукатами, за останній час став дуже популярним. Є багато різновидів легендарної різдвяної випічки: класичний, сирний, марципановий, мигдальний тощо. Штолен готують за декілька тижнів до свята та дають йому відлежатися.
За час очікування випічка просочується ароматом цукатів і сухофруктів. За правильного зберігання штолен може пролежати близько двох-трьох місяців, абсолютно не черствіючи.
– Що довше зберігається штолен, то смачнішим він стає.

Фото: pixabay
Як правильно зберігати штолен
- Готовий штолен полити 50 мілілітрами коньяку або змастити розтопленим вершковим маслом, дуже рясно посипати цукровою пудрою й залишити остигати до ранку за кімнатної температури.
- На наступний день загорнути кекс у фольгу, харчову плівку або пергаментний папір. Можна додатково загорнути у рушник.
- Потім штолен необхідно поставити в сухе, прохолодне місце, в ідеалі, на 2-4 тижні. За кімнатної температури випічка добре настоїться. На цей час потрібно запастися терпінням, поки кекс відлежиться.
За умови правильного зберігання штолен буде досить пухким від декількох тижнів до місяця.
