Як приготувати чанахі: класичний рецепт страви грузинської кухні

Чанахи
Джерело: Instagram

Саме у Грузії гастротуризм розвивається з космічною швидкістю. Хачапурі, хінкалі та пхалі підкорили серця багатьох українців. А от про чанахі чули насправді не так багато людей.

Це ніжна, соковита й поживна страва. Як приготувати чанахі за класичним рецептом – читайте в матеріалі.

Як приготувати чанахі – рецепт простий

Інгредієнти:

  • Баранина –  500 г
  • Картопля – 500 г
  • Баклажани – 5 шт
  • Сало – 30 г
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт
  • Часник – 5 зубчиків
  • Помідори – 3 шт
  • Бульйон із яловичини – 1,5 л
  • Лавровий лист, перець гострий стручковий, тархун і сіль – до смаку

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізати на маленькі шматки і смажити до золотистої скоринки на салі.
  2. Викласти все це шарами в глиняний посуд (для тушкування), починати з м’яса.
  3. Овочі необхідно нарізати на великі шматки та покласти у посуд.
  4. Порядок інгредієнтів має бути таким: спочатку кладемо баранину, потім картоплю, цибулю, баклажани, помідори, часник і спеції.
  5. Все це потрібно залити бульйоном.
  6. Поставте в духовку на 1,5 години і тушкуйте за 160 градусів.

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка