Саме у Грузії гастротуризм розвивається з космічною швидкістю. Хачапурі, хінкалі та пхалі підкорили серця багатьох українців. А от про чанахі чули насправді не так багато людей.
Це ніжна, соковита й поживна страва. Як приготувати чанахі за класичним рецептом – читайте в матеріалі.
Як приготувати чанахі – рецепт простий
Інгредієнти:
- Баранина – 500 г
- Картопля – 500 г
- Баклажани – 5 шт
- Сало – 30 г
- Ріпчаста цибуля – 4 шт
- Часник – 5 зубчиків
- Помідори – 3 шт
- Бульйон із яловичини – 1,5 л
- Лавровий лист, перець гострий стручковий, тархун і сіль – до смаку
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати на маленькі шматки і смажити до золотистої скоринки на салі.
- Викласти все це шарами в глиняний посуд (для тушкування), починати з м’яса.
- Овочі необхідно нарізати на великі шматки та покласти у посуд.
- Порядок інгредієнтів має бути таким: спочатку кладемо баранину, потім картоплю, цибулю, баклажани, помідори, часник і спеції.
- Все це потрібно залити бульйоном.
- Поставте в духовку на 1,5 години і тушкуйте за 160 градусів.
Читайте також:

Зараз дивляться