Фото Їжа

Як приготувати деруни – класичний рецепт картопляних млинців

Деруни
Джерело: Depositphotos

Якщо хочете порадували своїх домашніх смачною стравою, приготуйте їм деруни. Варіацій цієї страви величезна кількість: їх готують з кабачків, з фаршем, сиром чи грибами.

Але немає смачнішого за класичний рецепт дерунів. Як приготувати деруни за класичним рецептом – далі в матеріалі.

Рецепт дерунів

Інгредієнти: 

Зараз дивляться
  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2-3 шт;
  • яйце – 2 шт;
  • часник – 2-4 зубчики;
  • борошно (можна замінити крохмалем) – 2 ст. л;
  • сметана – 1 ст. л;
  • сіль, чорний перець – за смаком;
  • олія – для смаження.
Як приготувати деруни – класичний рецепт Фото 1

Фото: Depositphotos

Приготування:

  1. Очистіть картоплю і натріть на дрібній тертці.
  2. Сік, який пустила картопля, відіжміть і злийте.
  3. Також натріть очищену цибулю та додайте до картоплі.
  4. В окремій посудині збийте яйця, додайте сіль, перець, подрібнений часник та інші спеції на ваш смак.
  5. Все з’єднайте і ретельно перемішайте.
  6. Цікавий момент, якщо тісто для дерунів вийшло доволі густим та не буде розпливатися під час смаження, борошно можете не додавати.
  7. Якщо суміш недостатньо густа, додайте борошно.
  8. Розігрійте сковорідку та додайте олії.
  9. Викладіть деруни на сковорідку та обсмажте з двох боків до утворення рум’яної скоринки. Сковорідку не варто накривати кришкою.

От і все! Класичні деруни готові! Їсти їх варто зі сметаною чи іншим соусом на ваш розсуд.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка