Як приготувати горіховий соус: рецепт тієї самої смакоти

Як приготувати горіховий соус: рецепт тієї самої смакоти
Джерело: Depositphotos

Завжди захоплювались смаком горіхового соусу з японських ресторанів? Тепер ви можете приготувати його самостійно, не виходячи з дому!

Рецепт горіхового соусу дуже простий. Готувати будемо від сили 10 хвилин! Рецептом поділився шеф Євген Клопотенко.

Цей соус ідеально доповнює салат із водоростей, надаючи йому незабутнього смаку.

Зараз дивляться

Отже, горіховий соус до салату чи іншої страви до вашого смаку – усі секрети – читайте в матеріалі. Спробуйте і переконайтесь, що рецепт вартий уваги!

Горіховий соус: рецепт

Найкраще брати липовий чи акацієвий мед. Якщо у вас арахіс несолоний, додайте солі на ваш смак. Щоб досягти пікантного азійського смаку за можливості замість соняшникову олію кунжутною.

Інгредієнти:

  • арахіс смажений чи кеш’ю – 100 г
  • мед – 2 ст. л.
  • винний чи рисовий оцет – 1 ч. л.
  • олія соняшникова рафінована – 10 ст. л.
  • вода – 75 мл
  • сік лимона – 2-3 ст. л.
  • кунжут смажений для прикрашання – до смаку

Приготування горіхового соусу покроково:

  1. Арахіс висипаємо у чашу блендера і гарно подрібнюємо.
  2. Тепер до арахісової пасти додаємо мед, сік лимона, оцет на ваш вибір та олію.
  3. Усі продукти перемішуємо ложкою і ще раз гарно збиваємо.
  4. Перекладаємо соус у чисту та суху скляну баночку. Вливаємо воду. Спочатку близько 50 мл, і якщо соус ще густий, додаємо ще 25 мл. Головне – досягти густоти, яка підходить саме вам.

Перед подачею до столу соус можна викласти у невелику ємність і посипати його смаженим кунжутом.

Тепер ви знаєте секрет приготування горіхового соусу, як у справжньому японському ресторані! Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь автентичними смаками у себе вдома.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка