Як приготувати консервований нут: пʼять смачних та різноманітних рецептів

Як приготувати консервований нут: пʼять смачних та різноманітних рецептів
Джерело: Unsplash Pixabay

Нут, також відомий як турецький горох, вважається дуже корисною культурою, яка містить велику кількість корисних речовин та має багато переваг для здоров’я. Ця бобова культура є прекрасним джерелом білка, вуглеводів, вітамінів та мінералів.

Також нут покращує травлення, а страви з цими бобами позитивно впливають на здоров’я кісток.

Факти ICTV дізнавалися, що приготувати з консервованого нуту, а також зібрали для вас кілька корисних та смачних рецептів.

Зараз дивляться

Нут з булгуром по-східному

Булгур з нутом

Фото: Pixabay

Інгредієнти:

  1. Консервований нут – 300 грамів.
  2. Середня цибуля – 1 шт.
  3. Булгур – 400 грамів.
  4. Жменька родзинок.
  5. Зубчик свіжого часнику або дрібка сушеного.
  6. Сіль, білий перець, спеції на ваш смак.
  7. Вода – 2-3 склянки.

Приготування: 

  • Поставте сковорідку на вогонь, додайте олію, часник та попередньо замочені родзинки.
  • Дрібно поріжте цибулину та покладіть її на сковорідку.
  • Смажте інгредієнти близько 5 хв, а потім додайте булгур та обсмажуйте ще 2-3 хв.
  • Додайте 2-3 склянки води та варіть булгур у сковорідці 10-15 хв. Не забудьте додати улюблені спеції.
  • Коли крупа буде майже готова, додайте консервований нут та готуйте страву до готовності.

Нут із куркою та квасолею

рагу з нутом

Для цієї супербілкової та корисної страви, вам знадобиться:

  1. Куряче філе – 250-300 грамів.
  2. Консервований нут – 200 грамів.
  3. Перець болгарський – 1 шт.
  4. Стручкова квасоля – 200 грамів.
  5. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  6. Спеції на ваш смак.
  7. Оливкова олія – 15 мл.

Приготування:

  • Наріжте ріпчасту цибулю та куряче філе кубиками.
  • На вогонь поставте сковорідку, додайте оливкову олію та смажте ріпчасту цибулю до прозорості.
  • Тепер додайте куряче філе та продовжуйте обсмажувати.
  • Паралельно поставте варитися стручкову квасолю. Пильнуйте, щоб вона не розварилася, а вийшла al dente.
  • Наріжте перець, додайте його до курячого філе. Приправте усе улюбленими спеціями та продовжуйте обсмажувати овочі з мʼясом 2-5 хв.
  • Тепер можна додати до страви підварену квасолю та нут (разом з консервованим соком).
  • Накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте 3-7 хв. До речі, ще можна додати часник.
  • Коли рідина у сковорідці випарується, страва готова! Смачного!

Смачний суп з консервованим нутом

Суп з нутом

Фото: Pixabay

Інгредієнти: 

  • Картопля – 170 грамів.
  • Нут консервований – 170 грамів.
  • Солодкий червоний перець – 50 грамів.
  • Морква – 40 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 40 грамів.
  • Олія – 40 грамів.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець на ваш смак.
  • Зелень для подачі.

Приготування:

  1. Спершу підготуйте усі інгредієнти: почистьте та наріжте картоплю, солодкий перець, моркву та цибулю.
  2. Поставте каструлю на вогонь та додайте картоплю. Її потрібно зварити.
  3. Поки вариться картопля, обсмажте перець, моркву та цибулю на оливковій олії. Смажте овочі 5 хв, а потім додайте томатну пасту.
  4. З каструлі, де вариться картопля, візьміть кілька ложок води та додайте її на сковорідку до овочів. Тушіть овочі ще 5-7 хв.
  5. Тепер відкрийте консервований нут, злийте рідину та додайте бобову культуру до картоплі.
  6. Готову зажарку (тушковані овочі) теж додайте в каструлю до картоплі та нуту.
  7. Варіть суп ще 5-10 хв та додайте улюблені спеції.
  8. Коли суп буде готовий, додайте подріблену зелень та подавайте до столу!

Пікантний салат з консервованим нутом

Салат з нутом

Фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • Нут консервований – 150 грамів.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Половина грейпфрута.
  • Половина лимона.
  • М’ята, кінза та тархун – по одній гілочці.

Як готувати:

  • Відкрийте консервований нут, злийте рідину та обсмажте його до румʼяної скоринки. Додайте до нуту сіль, перець.
  • Почистьте лимон: зніміть цедру та вичавіть сік із м’якоті.
  • Дрібненько наріжте свіжу зелень та перемішайте.
  • З половинки апельсина вичавіть сік, а іншу половину поки що відкладіть.
  • З’єднайте апельсиновий та лимонний сік з медом і рослинною олією.
  • Залишки фруктів почистьте та наріжте на частинки.
  • Нут перекладіть у велику тарілку, додайте апельсин та грейпфрут, перемішайте.
  • Присипте салат зеленню, вилийте медово-цитрусову заправку.
  • Ретельно перемішайте салат та подавайте до столу.

Замість попкорну: рецепт хрусткого нуту

нут

Фото: Pixabay

Для цього незвичного рецепта, вам знадобиться:

  • Копчена паприка – 1/2 ст. л.
  • Сухий гірчичний порошок – 1 ч. л.
  • Сухий часник – 1/2 ч. л.
  • Чорний перець – 1/4 ч. л.
  • Морська сіль – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Кленовий сироп – 2 ст. л.
  • Консервований нут – 200 грамів.

Приготування: 

  1. Розігрійте духовку до 200°C та застеліть деко пергаментним папером.
  2. У маленькій мисці зʼєднайте усі спеції для заправки (копчену паприку, гірчичний порошок, сухий часник, перець, сіль, олію та кленовий сироп). Ретельно перемішайте.
  3. Консервований нут вилийте у друшляк та промийте під холодною водою.
  4. Пересипте нут у тарілку та дайте йому час висохнути (10-20 хв).
  5. Сухий нут пересипте у велику тарілку та залийте готовою заправкою. Ретельно перемішайте.
  6. Викладіть нут рівномірно на деко.
  7. Випікайте його до хрусткого стану 40-50 хв. Кожні 15 хвилин діставайте деко та перемішуйте нут.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка