Квас із бузини – смачний, газований напій, який в народі називають домашнім ігристим. Напій має яскраво виражений бузиновий аромат з легкими квітковими нотками.
Як приготувати смачний квас із бузини в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.
Квас із бузини: рецепт
Дотримуючись нашого рецепта, ви зможете приготувати напій, який стане прекрасним доповненням спекотних літніх днів.
Зараз дивляться
Для приготування квасу з бузини знадобиться:
- вода – 10 л
- суцвіття бузини – 12-15 шт.
- цукор – 1-1,2 кг
- лимонна кислота – 10-20 г
Як готувати квас з цвіту бузини:
- Спершу потрібно зібрати суцвіття бузини. Щоб напій вийшов дійсно смачним, збирати потрібно свіжу бузину (суцвіття, які вже розкрились) в суху погоду. Крім того, рослини не можна збирати біля трас та доріг (там вони мають високу концентрацію токсичних речовин).
- Домашній квас готується з пилку бузини, адже в ньому містяться натуральні дріжджі, які зроблять напій газованим. Тому перед приготування ретельно перевірте квіти бузини, щоб на них не було бруду та комах.
- Зріжте квіти з пилком із плодоніжок, візьміть велику каструлю та висипте на дно підготовлені квіти. Додайте цукор та лимонну кислоту.
- Залийте інгредієнти водою та ретельно перемішайте, щоб розчинився цукор. Залиште місткість за кімнатної температури на 5 днів. Нам потрібно, щоб розпочалося бродіння.
- Щоб усередину не залізли мошки та не потрапив бруд, накрийте каструлю рушником. Впродовж цих 5 днів перемішуйте квас декілька разів на день.
- Коли напій буде готовий, відцідіть квас від квітів та перелийте у пляшки так, щоб 1/4 місткості залишалася вільною.
- Стисніть пляшки, щоб вийшло зайве повітря, закрийте їх кришкою та поставте в холодильник.
- Щодня перевіряйте квас, а коли стінки пляшок надуються – бродіння повністю завершилося. Квас з бузини готовий до вживання. Смачного!
Подаючи квас, можна додати до нього кубики льоду, свіжі ягоди чи тонкі кружальця лимона для освіжального смаку.
Читайте також:
