Фото Їжа

Як приготувати квас із бузини: рецепт смачного напою

Квас з бузини
Джерело: Pixabay

Квас із бузини – смачний, газований напій, який в народі називають домашнім ігристим. Напій має яскраво виражений бузиновий аромат з легкими квітковими нотками.

Як приготувати смачний квас із бузини в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Квас із бузини: рецепт

Дотримуючись нашого рецепта, ви зможете приготувати напій, який стане прекрасним доповненням спекотних літніх днів.

Зараз дивляться

Для приготування квасу з бузини знадобиться:

  • вода – 10 л
  • суцвіття бузини – 12-15 шт.
  • цукор – 1-1,2 кг
  • лимонна кислота – 10-20 г

Як готувати квас з цвіту бузини:

  1. Спершу потрібно зібрати суцвіття бузини. Щоб напій вийшов дійсно смачним, збирати потрібно свіжу бузину (суцвіття, які вже розкрились) в суху погоду. Крім того, рослини не можна збирати біля трас та доріг (там вони мають високу концентрацію токсичних речовин).
  2. Домашній квас готується з пилку бузини, адже в ньому містяться натуральні дріжджі, які зроблять напій газованим. Тому перед приготування ретельно перевірте квіти бузини, щоб на них не було бруду та комах.
  3. Зріжте квіти з пилком із плодоніжок, візьміть велику каструлю та висипте на дно підготовлені квіти. Додайте цукор та лимонну кислоту.
  4. Залийте інгредієнти водою та ретельно перемішайте, щоб розчинився цукор. Залиште місткість за кімнатної температури на 5 днів. Нам потрібно, щоб розпочалося бродіння.
  5. Щоб усередину не залізли мошки та не потрапив бруд, накрийте каструлю рушником. Впродовж цих 5 днів перемішуйте квас декілька разів на день.
  6. Коли напій буде готовий, відцідіть квас від квітів та перелийте у пляшки так, щоб 1/4 місткості залишалася вільною.
  7. Стисніть пляшки, щоб вийшло зайве повітря, закрийте їх кришкою та поставте в холодильник.
  8. Щодня перевіряйте квас, а коли стінки пляшок надуються – бродіння повністю завершилося. Квас з бузини готовий до вживання. Смачного!

Подаючи квас, можна додати до нього кубики льоду, свіжі ягоди чи тонкі кружальця лимона для освіжального смаку.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка