Як приготувати новорічний стіл без світла: поради шефа

скумбрія
Джерело: Depositphotos

Може так статися, що на свята кляті вороги вимкнуть нам світло знову. Та ми ж пам’ятаємо, що краще без світла, ніж з тими “братами”.

Будемо використовувати електрику максимально ефективно. Тим, у кого газові плити, трохи легше. Але усім нам потрібно оптимізувати процес. І шеф Євген Клопотенко радить, як це зробити.

  1. Робіть за один раз заготовки на декілька страв: печінку на паштет і на салат, філе курки на основну страву і на ще один салат варіть одночасно.
  2. Можна готувати в одній духовці різні види м’яса та порізані овочі, загорнувши все окремо у фольгу.
  3. А коли вариться кутя, то над нею можна пропарити мак та сухофрукти у металевому ситі.
  4. Хоча є рецепти, що не передбачають варіння крупи, а перетертий мак можна купити в магазині.
  5. М’ясо для свята у цьому році купуйте найніжніше, запікайте його невеликими шматочками, попередньо добряче замаринувавши. Обирайте індичку та курку.
  6. Рибу взагалі краще замаринувати та засолити. Смачно, корисно і жодного витраченого кіловата. Найоптимальніший варіант — купити її очищеною або у вигляді філе. Це щоб не витрачати воду, яка теж у багатьох пропадає, коли нема світла.
  7. Намазки та паштети легко зробити без блендера, і салати – з консервованою рибою, бобами, овочами. Тут ніяких тобі витрат на електрику чи газ.

М’ясні та овочеві страви можна готувати на мангалі.  Їхати до лісу не треба. Виставляєте мангал у дворі, об’єднуєтесь із сусідами.  Взагалі, гуртуватися зараз дуже важливо.

Зараз дивляться

Війна продовжується, потреба у взаємопідтримці росте. А їжа, як відомо, об’єднує найкраще за будь-що.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка