Шніцель – це шматок м’яса в хрумкій паніровці. Його вважають гастрономічною візитною карткою Австрії. За цим рецептом шніцель легко приготувати вдома, розказує шеф Євген Клопотенко.
Австрійський шніцель – це та страва, що миттєво викликає голод в будь-кого, хто тільки побачить його та відчує цей аромат! Рецепт шніцеля простий, але виходить неймовірно смачно!
Як приготувати австрійський шніцель
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- 400 г свинини (биткова частина)
- 3 яйця
- 6 ст. ложок манки
- 8 ст. л панірувальних сухарів
- 200 мл соняшникової олії (для смаження)
- лимон для подачі (за бажанням)
Шніцель – рецепт покроково
- Свинячий биток розріжте на шматки товщиною півтора-два сантиметри. Потім покладіть шматок на кухонну дошку і обережно розріжте його вздовж на дві частини, але не до кінця. Розгорніть м’ясо.
- Накрийте м’ясо харчовою плівкою та відбийте дерев’яним молотком. Відбивайте ретельно, але не перестарайтеся, щоб не розірвати волокна. Потім відбивні посоліть і поперчіть.
- Яйця збийте у неглибокій мисці вилкою. Запаніруйте м’ясо спочатку в манці, потім перекладіть шматок у збиті яйця. Потім обваляйте у сухарях.
- У глибоку сковороду налийте олію і відправте в неї смажитися шніцель до рум’яної скоринки на середньому вогні. Кришкою сковороду не накривайте, інакше не отримаэте хрустку скоринку.
- Австрійський шніцель готовий. Подавайте відразу ж із лимоном. Смачного!
Джерело: Євген Клопотенко