Як приготувати справжній австрійський шніцель

шницель
Джерело: Depositphotos

Шніцель – це шматок м’яса в хрумкій паніровці. Його вважають гастрономічною візитною карткою Австрії. За цим рецептом шніцель легко приготувати вдома, розказує шеф Євген Клопотенко.

Австрійський шніцель – це та страва, що миттєво викликає голод в будь-кого, хто тільки побачить його та відчує цей аромат! Рецепт шніцеля простий, але виходить неймовірно смачно!

Як приготувати австрійський шніцель

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • 400 г свинини (биткова частина)
  • 3 яйця
  • 6 ст. ложок манки
  • 8 ст. л панірувальних сухарів
  • 200 мл соняшникової олії (для смаження)
  • лимон для подачі (за бажанням)

Шніцель – рецепт покроково

  1. Свинячий биток розріжте на шматки товщиною півтора-два сантиметри. Потім покладіть шматок на кухонну дошку і обережно розріжте його вздовж на дві частини, але не до кінця. Розгорніть м’ясо.
  2. Накрийте м’ясо харчовою плівкою та відбийте дерев’яним молотком. Відбивайте ретельно, але не перестарайтеся, щоб не розірвати волокна. Потім відбивні посоліть і поперчіть.
  3. Яйця збийте у неглибокій мисці вилкою. Запаніруйте м’ясо спочатку в манці, потім перекладіть шматок у збиті яйця. Потім обваляйте у сухарях.
  4. У глибоку сковороду налийте олію і відправте в неї смажитися шніцель до рум’яної скоринки на середньому вогні. Кришкою сковороду не накривайте, інакше не отримаэте хрустку скоринку.
  5. Австрійський шніцель готовий. Подавайте відразу ж із лимоном. Смачного!

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка