Коли мова заходить про десерти, один з перших, на який зазвичай звертають увагу, – це тирамісу. Цей італійський шедевр став справжнім хітом у світі кулінарії завдяки своїй неймовірній смаковій гармонії та простоті приготування.
Тирамісу в класичному виконанні можна смачно приготувати й без яєць. Головне – щоби всі інгредієнти були свіжими та якісними. Вже в магазині оберіть найжирніші вершки, щоби десерт був апетитнішим.
Як приготувати тирамісу без яєць – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Тирамісу без яєць – рецепт
Якщо ви готуєте тирамісу для дітей, не забудьте відмовитися від алкоголю у просоченні.
Інгредієнти:
- савоярді (печиво) – 350 г;
- маскарпоне – 350 г;
- вершки – 400 г;
- цукрова пудра – 5 ст. л.;
- кава – 200 мл;
- коньяк – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Сир розтерти разом із пудрою.
- Вершки збити і ввести в сирну масу.
- Каву змішати разом з коньяком і замочити у нього печиво.
- Помістити все це у форму, викласти шар крему, знову печиво і крем.
- Покрити тирамісу з савоярді без яєць шаром какао.
- Після цього покладіть на дві години в холодильник.
Тирамісу – це не просто десерт. Це справжній кулінарний шедевр, який завойовує серця і смаки людей у всьому світі. Простота приготування і неперевершений смак роблять його ідеальним вибором для будь-якої вечірки чи святкування. Так що не соромтеся спробувати приготувати його вдома – ваші смакові рецептори будуть вам вдячні!
